Protest za Vojvodinu može, dva protiv ne mogu

Izvor: Vesti-online.com, 04.Okt.2014, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest za Vojvodinu može, dva protiv ne mogu

Organizacije Srpski sabor Zavetnici i Dveri saopštile su danas da im je policija "zabranila" protestna okupljanja u Novom Sadu, odvojeno najavljena za sutra. Protesti su planirani kao kontramiting zbog zakazane "Šetnje za Vojvodinu", koju organizuju Vojvođanska partija i Vojvođanski klub.

Zavetnici i Dveri najavljuju da će ipak doći na Trg slobode

 

"Skup je zabranjen pod obrazloženjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da može doći do ometanja javnog saobraćaja, ugrožavanja zdravlja, bezbednosti ljudi i imovine", naveli su Zavetnici i dodali će se ipak u zakazanom terminu obratiti novinarima na Trgu slobode.

 

Oni su u saopštenju optužili Vojvođansku partiju, koja sutra organizuje "Šetnju za Vojvodinu" zbog nezadovoljstva položajem pokrajine u Srbiji, za "separatizam" i za "rušenje" teritorijalnog integriteta "u severnoj Srbiji".

 

Vojvođanska partija se zalaže za federalizaciju Srbije i za status Vojvodine kao republike u tako uređenoj državi. I Dveri su, prethodno sapštile da je i njihovo okuplanje najavljeno za sutra u Novom Sadu zabranjeno.

 

"Iako smo u razgovoru sa predstavnicima MUP-a predočili da se radi o konferenciji za medije sa ograničenim brojem učesnika i da nijedan skup Pokreta Dveri nikada nije bio praćen bilo kakvim sukobima, nasiljem i slično, u stanici policije u Radničkoj ulici uručeno nam je Rešenje o zabrani održavanja javnog skupa", navodi se u saopštenju za javnost.

 

Dveri su najavile da će u nedelju u 11.30, na centralnom gradskom Trgu slobode održati "protestnu konferenciju za medije", kako bi izrazili neslaganje sa "Šetnjom za Vojvodinu", kojuorganizuju Vojvođanska partija i nevladina organizacija Vojvođanski klub.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.