Predstavnici SZS na pomenu Oliveru Ivanoviću

Izvor: RTS, 16.Jan.2020, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnici SZS na pomenu Oliveru Ivanoviću

Delegacija Saveza za Srbiju prisustvovala je pomenu Oliveru Ivanoviću, ubijenom lideru Građanske inicijative SDP, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.
U delegaciji su bili lideri Demokratske stranke Zoran Lutovac, pokreta Dveri Boško Obradović, Zjedno za Srbiju Nebojša Zelenović, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Borko Stefanović i potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš.
SZS je u saopštenju naveo da je Oliver Ivanović mučki ubijen 16. januara 2018. godine, sa više hitaca u leđa dok je ulazio u stranačke prostorije u severnom delu Kosovske Mitrovice.
Njegovom ubistvu prethodila je besomučna kampanja kojom je, kako se ocenjuje, u režimskim medijima satanizovan i označen kao izdajnik.
"Time je Oliveru i zvanično stavljena meta na leđa. Ni dan danas nisu otkriveni izvršioci i nalogodavci njegovog ubistva", ističu u SZS-u.
Savez za Srbiju pozvao je građane u komemorativnu šetnju za Olivera u subotu, 18. januara, sa početkom u 18 časova kod Platoa ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.
"Šetaćemo u tišini, zato pištaljke ostavimo kod kuće, a ponesimo sveće", zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.