Poslanici pokreta Dveri ne idu na sutrašnju sednicu Skupštine Srbije

Izvor: Beta, 27.Jan.2019, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici pokreta Dveri ne idu na sutrašnju sednicu Skupštine Srbije

Poslanici pokreta Dveri saopštili su da u znak solidaronosti sa gradjanskim protestima širom Srbije neće prisustovati sutrašnjoj sednici Skupštine Srbije na kojoj će se obratiti predsednik Slovenije Borut Pahor.U saopštenju, Dveri su navele da su napustili poslednju skupštinsku sednicu u prošloj godini i organizovali otvoreni parlament u skupštinskom holu celu noć zato što je vladajuća većina ukinula normalnu debatu, i da su od tada sa narodom na ulicama i tamo će ostati "u zajedničkoj borbi za fer i poštene izbore, slobodu medija i političke promene"."Skupština podjednako pripada i opoziciji, kao i vlasti, a pre svega pripada narodu koji nas je izabrao i zato ćemo nastaviti borbu za normalnu i pristojnu Srbiju u kojoj će i Skupština ponovo biti dom političke debate, a ne rijaliti šou", naveo je pokret Dveri.Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović neće prisustvovati radnom ručku u Skupštini Srbije sa predsednikom Slovenije iz istih razloga."Zahvaljujemo gostima iz Slovenije koji su insistrirali da na radnom ručku bude i opozicija i time ponizili vlast u Srbiji koja to nije predvidela. Biće prilike da kolege iz Slovenije pitamo kada će biti rešen status i mnogi problemi srpske nacionalne manjine u Sloveniji", naveo je pokret Dveri.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Đilas pozvao na bojkot sednice Skupštine, Živković: Nije dan za one koji pred Vučićem LAKO KLEKNU

Izvor: Blic, 28.Jan.2019, 12:19

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas pozvao je preko društvene mreže Tviter poslanike opozicije da ne učestvuju na Posebnoj sednici Skupštine Srbije, na kojoj će se obratiti predsednik Slovenije Borut Pahor.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.