Policija ušla u zgradu RTS-a! IZNOSE DEMONSTRANTE JEDNOG PO JEDNOG!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Mar.2019, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija ušla u zgradu RTS-a! IZNOSE DEMONSTRANTE JEDNOG PO JEDNOG!

Prilikom nasilnog ulaska u zgradu RTS-a polomljena su vrata.

Lider Dveri Boško Obradović, jedna od organizatorki protesta "1 od 5 miliona" Jelena Anasonović i grupa građana upali su večeras na silu u zgradu RTS, tražeći da gostuju u Dnevniku. Na lice mesta je stigla i policija, a prema poslednjim informacijama naših izveštača sa terena, pripadnici žandarmerije počeli su da iznose demonstrante, na civilizovan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << način u skladu sa svojim ovašćenjima.

Nešto ranije, predstavnik MUP-a je upravo zamolio Obradovića da ljudi izađu iz zgrade kako ih nebi iznosili.

Podsećamo, lider Dveri Boško Obradović, jedna od organizatorki protesta "1 od 5 miliona" Jelena Anasonović i grupa građana upali su večeras na silu u zgradu RTS, tražeći da gostuju u Dnevniku 2. Na lice mesta je stigla i policija. Policijski komandant je u razgovoru sa Draganom Đilasom i Obradovićem tražio da napuste zgradu RTS, što su oni odbili.

Obradović je opet pozvao građane da dođu ispred zgrade RTS rečima:

- Večeras ćemo osloboditi RTS.

Ulazak demonstranata u zgradu Radio-televizije Srbije predstavlja prelazak one delikatne linije koja društvo deli od anarhije i bezakonja, saopštilo je večeras Ministarstvo kulture i informisanja, koje je pozivalo grupu koja je ušla u zgradu RTS-a da se povuče, a one koje ih podržavaju, na uzdržanost od takvih postupaka.

Politički stavovi i zahtevi, kakvi god da su, ne smeju se izražavati na način suprotan zakonu, javnom redu i opštem interesu društva, stoji u saopštenju.

Ministarstvo kulture i informisanja najoštrije osuđuje postupke koji dovode do afirmisanja bilo kog oblika sile, koji mogu da, pored kršenja zakona, u naše društvo unesu dodatne napetosti i isključivosti.

Navodi se da je upad u zgradu RTS žalostan pokušaj u tom pravcu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija potiskuje okupljene gradjane ispred RTS-a

Izvor: Beta, 16.Mar.2019

Pripadnici Žandarmerije večeras su izbacili iz zgrade Radio televizije Srbije većinu učesnika protesta Jedan od pet miliona.U toj akciji su pripadnici žandarmerije prema nekima postupali vrlo grubo.Vukli su prisutne za ruke i noge i iznosili ih napolje.Organizatorka protesta Jelena Anasonović je...

Nastavak na Beta...

Policija odvela demonstrante iz zgrade RTS: Đilas mirno izašao, Obradović se otimao dok su ga iznosili (FOTO)

Izvor: Blic, 17.Mar.2019, 00:13

Pripadnici žandarmerije izveli su večeras Boška Obradovića, Dragan Đilasa i Jelenu Anasonović iz zgrade RTS.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.