Izvor: RTS, 01.Okt.2020, 01:11

Početak suđenja Obradoviću 17. novembra za napad ispred Skupštine

Prvi osnovni sud u Beogradu zakazao je početak suđenja lideru Dveri Bošku Obradoviću i još trojici optuženih za nasilje nad ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarem i poslanikom Marjanom Rističevićem ispred Narodne skupštine 8. maja ove godine.
Suđenje je zakazano za 17. novembar u 13 sati, precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Optužnim predlogom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Obradović i ostali se terete za krivično delo nasilničko ponašanje.
Pored Obradovića, optuženi su i Davor Đurđević, Marko Đurđević i Slaviša Miletić.
U predlogu je tužilaštvo zatražilo od suda da optužene proglasi krivim i izrekne im adekvatne zatvorske kazne.
Terete se da su drskim i bezobzornim ponašanjem pokušali da spreče Lončara i Rističevića da uđu u skupštinu, dok su i drugi poslanici ulazili.
Obradović i ostali, negirali su na saslušanju izvršenje krivičnog dela, navodeći da nije bilo fizičkog obračuna niti želje za tim, već da je to bio politički protest četvoro poslanika Dveri.
Pogledaj vesti o: Marjan Rističević,   Prvi maj

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.