Obradović pozvao na formiranje prelazne Vlade koja će doneti hitne mere za prevenciju nasilja

Izvor: Beta, 19.Maj.2023, 13:15

Obradović pozvao na formiranje prelazne Vlade koja će doneti hitne mere za prevenciju nasilja

Poslanik Dveri Boško Obradović pozvao je danas na fomiranje prelazne tehničke Vlade koja će doneti hitne mere u oblasti medija i prosvete u cilju prevencije nasilja u društvu.Na skupštinskoj sednici na čijem je dnevnom redu izveštaj o bezbednosnoj situaciji u zemlji posle dva masovna ubistva početkom maja u kojima je stradalo 18 a ranjeno 20 osoba, lider Dveri je ocenio da premijerka Ana Brnabić i ministri u njenom kabinetu moraju podneti ostavke jer su kako je rekao, i subjektivno i objektivno odgovorni za dešavanja u državi."Mi predlažemo mirno i demokratsko rešenje za izlazak iz krize. Prvi predlog je ostavka kompletne Vlade, drugi predlog je organizovanje okruglog stola vlasti i opozicije o vanrednim izborima na svim nivoima u narednih godinu dana a treći je formiranje prelazne tehničke Vlade koja će voditi državu do narednih izbora", kazao je Obradović.Ocenio je da je posle dva masovna ubistva Srbija "u vanrednom stanju" iako kako je rekao, ono nije zvanično proglašeno."Nije vreme za prepucavanja vlasti i opozicije a posebno nije vreme za aplaudiranje u Skupštini. Ima li prostora za bilo šta osim tuge i bola u ovih 40 dana kako nalaže naša tradicija? Ovo je vreme za nacionalni mir i slogu a ne za mržnju, ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Brnabić u Skupštini Srbije: "Neće biti tehničke Vlade, niti nasilnog gašenja medija"

Izvor: Blic, 19.Maj.2023

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas u Skupštini Srbije, na sednici na kojoj se raspravlja o bezbednosnoj situaciji, da neće biti tehničke vlade, kao ni nasilnog gašenja medija.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.