Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Sep.2019, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović podneo krivičnu prijavu protiv Vučića

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović podneo je danas u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog, kako je naveo, kontinuiranog kršenja Ustava Srbije.

Obradović je novinarima ispred Višeg suda, u Katanićevoj ulici, kazao da se Vučić sumnjiči za ugrožavanje nezavisnosti zemlje, priznavanje kapitulacije i okupacije, ugrožavanje teritorijalne celine, kao i pripremanje dela protiv ustavnog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << uređenja i bezbednosti Srbije.

"Mi imamo najavu kršenja Ustava (od strane predsednika Srbije Vučića)", rekao je Obradović i dodao da je bilo krajnje vreme da se podnese krivična prijava.

On je kazao da je Vučić najavio pripremanje tog dela na konferenciji za novinare nakon nedavnog sastanka sa američkim senatorima Ronom Džonsonom i Krisom Marfijem u Beogradu. Prema Obradoviću, Vučić je to najavio "kada izjavio da je spreman da potpiše priznavanje nezavisnosti Kosova i Metohije i priznanje nezavisnosti ove lažne države ukoliko za uzvrat dobije nešto za uzvrat".

Prema Obradovićevim rečima, ovo nije uradio samo predsednik Aleksandar Vučić, već u više navrata i ministar odbrane Aleksandar Vulin, "protiv koga smo isto podneli ovu krivičnu prijavu". Predsednik Dveri je dodao da od Višeg javnog tužioca očekuju postupanje po obe krivične prijave.

Obradović je istakao da je sve to široki plan pripreme i najave priznanja Kosova nakon, kako je naveo, nastupajućih izbora i dodao da su zato sa svih strana "veliki pritisci da opozicija odustane od bojkota i da legitimitet u toj izdaji".

"Ne pada nam na pamet da u tome učestvujemo i Aleksandru Vučiću dajemo legitimitet", poručio je Obradović.

On je naveo i je još "jedan dokaz" da predsednik Srbije "priznaje Kosovo to što Srpska lista učestvuje na kosovskim izborima".

"Ne pada nam na pamet da učestvujemo na kosovskim izborima koje je raspisao Hašim Tači", kazao je Obradović i dodao da je učešće na tim izborima "priznavanje nezavisnosti Kosova".

On je naveo da je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao "samo istinu kada je rekao da oni koji tvrde da Srbija nema ništa na KiM znači da oni nemaju ništa u svojim glavama, kao i kada je rekao "da sram bude svakoga u Crnoj Gori i Srbiji kome pada na pamet izdaja Kosova".

"Šta je to loše i sporno rekao", upitao je Obradović i dodao da to isto "misli svaki Srbin i rodoljub".

On je naveo da ako današnja prijava ne bude procesuirana onda će "na isti taj način aktuelni režim moći da preda i druge delove Srbije", kao i da se "neće zaustaviti rasparčavanje Srbije".

"Jasno je da u ovoj državi ne postoji nijedna nezavisna institucija", rekao je Obradović i dodao da je "mala verovatnoća da će se naći smeli tužilac koji će procesuirati tu prijavu".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Boško Obradović podneo krivičnu prijavu protiv predsednika Vučića zbog kršenje Ustava

Izvor: Beta Video, 10.Sep.2019

BEOGRAD - Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović podneo je danas u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog, kako je naveo, kontinuiranog kršenja Ustava Srbije.(CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.