Obradović podneo inicijativu o proveri ustavnosti Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Nov.2020, 16:05

Obradović podneo inicijativu o proveri ustavnosti Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti

Lider Pokreta Dveri Boško Obradović predao je danas Ustavnom sudu Inicijativu o pokretanju postupka za ocenu ustavnosti i zakonitosti Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Obradović je rekao novinarima ispred Ustavnog suda da je poseban akcenat te inicijative na prekomernim ovlašćenjima koja tim Zakonom dobija ministar zdravlja Zlatibor Lončar koji, kako je naveo, komanduje policijom i vojskom.

On je kazao da ovlašćenjima Lončara deluje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da je Srbija na pragu uvođenja vojno-policijske diktature.

"Dozvolili su sebi da se mešaju u naše zdravlje i da zalaze u našu privatnost", naveo je lider Dveri, ocenjujući da je to ugrožavanje sloboda građana.

Prema njegovim rečima, aktuelnom režimu se ne može verovati nakon lažiranja podataka o broju zaraženih i umrlih od korona virusa.

"Kako verovati da je Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti dobronameran", upitao je Obradović ispred Ustavnog suda, ocenjujući da se taj sud "više ne meša u sopstveni posao".
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Obradović podneo inicijativu o proveri ustavnosti Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti

Izvor: Beta Video, 23.Nov.2020

BEOGRAD - Lider Pokreta Dveri Boško Obradović predao je danas Ustavnom sudu Inicijativu o pokretanju postupka za ocenu ustavnosti i zakonitosti Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Obradović je rekao novinarima ispred Ustavnog suda da je poseban akcenat te inicijative na prekomernim...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.