Obradović: Vlast shvatila da su migranti bezbednosni rizik

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2020, 14:16

Obradović: Vlast shvatila da su migranti bezbednosni rizik

Poslanik Dveri Boško Obradović izjavio je danas da nije iznenađen time što je Vojska Srbije poslata u Šid ističući da je aktuelna vlast shvatila kakav bezbednosni rizik predstavljaju migranti koji borave u Srbiji.

Obradović je, na pres konferenciji ispred Narodne skupštine, gde sedmi dan štrajkuje glađu, rekao da vlast i građani počinju da shvataju problem sa migrantima koji nekontrolisano i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ilegalno ulaze u Srbiju na šta, kaže, Dveri ukazuju u proteklih pet godina.

"Ne iznenađuje slanje vojske, čak i ako vlast to radi samo u marketinške svrhe, ali bezbednosni rizik zaista postoji" rekao je Obradović upitan da prokomentariše slanje vojske u Šid.

Lider Dveri je kazao da treba pomoći svakom ko beži iz ratom zahvaćenih područja, posebno ženama, deci, starima i nemoćnima, ali da se ovde radi o mladićima bez ikakvih ličnih dokumenata.

Obradović je izneo tvrdnju da u ovom trenutku u Srbiji boravi blizu 10.000 migranata smeštenih u oko 20 prihvatnih centara.

Obradović je novinarima rekao i da su on i poslanik Dveri Ivan Kostić, koji takođe štrajkuje glađu, posle dopisa upućenog Generalnom sekretarijatu Narodne skupštine dobili odobrenje da ih posećuju najbliži članovi porodice, lekarski tim i sveštenik.

Kazao je i da uređivački kolegijum RTS ignoriše zahtev, da poslanici koji štrajkuju dobiju priliku da u jednosatnoj večernjoj emisiji na Javnom servisu objasne sve njihove zahteve što bi, kaže, bio "minimum minimuma" da razmisle o prekidu štrajka.

Podsetio je da je pokret Dveri juče uputio tužbu Upravnom sudu tražeći poništenje nastavka izbornog procesa jer su, kako je naveo, potpisi za izborne liste pre proglašenja epidemije skupljani po jednom izbornom zakonu, a da se po ukidanju vanrednog stanja prikupljaju po drugom zakonu.

Dodao je i da su Dveri Ustavnom sudu podnele inicijativu u za ocenu ustavnosti nastavka izbornog procesa, ali da ta institucija "ćuti o tom zahtevu".

Obradović je kazao da se on i Kostić dobro osećaju i da nemaju zdravstvenih problema, kao i da nastavljaju štrajk glađu kojim pozivaju vlast na politički dijalog, prevazilaženje političke krize i smanjivanje sukoba i tenzija u društvu.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.