Obradović: Tri nova ministarstva su tri nove šarene laže

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Okt.2020, 12:03

Obradović: Tri nova ministarstva su tri nove šarene laže

Predsednik Srpskog pokreta "Dveri" Boško Obradović ocenio je danas da se Ministarstvo za porodicu i demografiju i Ministarstvo za brigu o selu ne uvode zato što je vlast shvatila njihov značaj, već što su im istraživanja javnog mnjenja pokazala da su im to "dve najslabije tačke", a da "po tom pitanju ništa nisu uradili za devet godina na vlasti".

"Onima koji se za gotovo deceniju na vlasti nisu setili porodice, sela i društvenog dijaloga, teško se može verovati >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da sada imaju iskrene namere. Da sam narodni poslanik danas bih u Narodnoj skupštini podigao obe ruke za predlog novog Zakona o ministarstvima, jer se prvi put formiraju dva ministarstva o kojima Srpski pokret 'Dveri' govori od svog ulaska u politiku", navodi Obradović u pisanoj izjavi.

Obradović ocenjuje da to što su se dosadašnji ministri bez portfelja koji su se bavili ovim temamaiz Socijalističke partije Srbije i Partije ujedinjenih penzionera Srbije dokaz da SNS nije stalo do ovih tema, odnosno da su služila za "potkusur u partijskoj podeli kolača u Vladi (Srbije)".

On je naveo i da je Ministarstvo za (ljudska i manjinska prava i) društveni dijalog, čije formiranje je takođe najavljeno, "najobičnija farsa", uz ocenu da vladajuća Srpska napredna stranka "ne zna šta je dijalog, mrzi demokratiju i drugačije mišljenje".

"Biće vrlo teško poverovati da su sada najedanput spremni za bilo kakav društveni dijalog, jer za njih je (predsednika Srbije Aleksandra) Vučićev monolog početak i kraj svake društvene vrednosti", dodaje Obradović.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.