Obradović: Pripadnici niške žandarmerije nisu zaslužili otkaz

Izvor: RTS, 21.Feb.2020, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Pripadnici niške žandarmerije nisu zaslužili otkaz

Lider Dveri Boško Obradović tvrdi da su petorica, od osmorice pripadnika niškog odreda Žandarmerije, koji su osuđeni zbog upotrebe prekomerne sile u incidentu iz 2014. godine, kada su tokom Parade ponosa pretukli Andreja Vučića i Predraga Malog, dobili otkaz i smatra da je ta odluka licemerna.
Boško Obradović je na konferenciji za novinare u skupštinskom holu rekao da ne ulazi u odluku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << suda da li je neko kriv za prekomernu upotrebu sile, ali smatra da nisu zaslužili otkaz.
Lider Dveri novinarima je pokazao rešenje kojim se utrvrđuje da je jednom od te petorice prestao radni odnos 19. 12. 2019, a reč je, kako tvrdi o pripadniku Žandarmerije koji je dva puta ranjen na ratištu i odlikovan više puta. 
Predrag Mitrović, Dalibor Đorđević, Boban Lekić, Zlatko Gigić i Mitar Milosavljević su, kaže, dobili otkaz jer su, kako se navodi u rešenju, nedostojni obavljanja dužnosti.
Otkaz toj petorici pripadnika niške Žandarmerije potpisuje ministar Nebojša Stefanović, a Obradović kaže da "i ministar nije dostojan zbog afera, koje mu, inače, pripisuje opozicija".
Pogledaj vesti o: Dveri,   Incident

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Žandarmi osuđeni za napad na Vučića i Malog dobili otkaz

Izvor: Danas, 21.Feb.2020

Zlatko Gigić, Predrag Mitrović, Boban Lekić, Dalibor Đurđević i Mitar Milosavljević, pripadnici niškog odreda Žandarmerije koji su osuđeni zbog prekomerne upotrebe sile tokom incidenta iz septembra 2014. godine u kojem su učestvovali braća predsednika Srbije i ministra finansija, Andrej Vučić...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.