Obradović: Nećemo ničiju glavu, već slobodne medije

Izvor: Mondo, 25.Mar.2019, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Nećemo ničiju glavu, već slobodne medije

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je danas da neće ničiju glavu, već izbore, uz "slobodne medije".

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je tako reagovao na autorski tekst predsednika Aleksandra Vučića za današnji "Srpski telegraf", u kojem je ponovio da opozicija treba konačno da kaže narodu šta hoće: izbore ili njegovu glavu.

Vučić je, uz ocenu da je neko očigledno pobrkao pojmove >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << demokratije, slobode i izbora, kao i da je odlučio da dođe na vlast i to tako što će po svaku cenu da s nje ukloni onoga ko je na izborima dobio 55 odsto glasova, naveo: "Zato kažite da hoćete moju glavu, jer ne postoji način kako vi možete da pobedite".

Obradović u pisanoj izjavi tvrdi da se ne plaši izbora, ali pod uslovom da se "omogući 6 do 9 meseci slobodnih medija", pa onda narod da odlučuje.

On je, istovremeno, za N1 rekao i da upad u RTS nije bio planiran, već spontan, i da je to bila njegova ideja.

Kaže da više neće "solirati", ali i da ne prihvata da još godinama šeta bez rezultata, te da su zato zahtevi oročeni do 13. aprila.

Na pitanje šta će se dogoditi ako vlast odbije da ih ispuni, Obradović nije odgovorio.

"Onda ćete da vidite šta ćemo uraditi", rekao je lider Dveri.

Kazao je i da bi jedna od šetnji, narednih subota, morala da ide i ka zgradi TV Pink, jer ta televizija, kaže, ima još veći medijski uticaj od RTS-a.

Na konstataciju da njegove radikalne metode ne nailaze uvek na podršku, i da su njegov upad na RTS kritikovali sociolog Jovo Bakić i glumica Bojana Maljević, Obradović je rekao da se on bori i za njihovo pravo da slobodno izraze svoje mišljenje i da je bolje da budu sa njima, nego da "pametuju na društvenim mrežama".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.