Obradović: Ne bavimo se formiranjem novog kluba, ali nije isključeno da će do toga doći

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Apr.2019, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Ne bavimo se formiranjem novog kluba, ali nije isključeno da će do toga doći

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je danas da se ta stranka trenutno ne bavi formiranjem novog poslaničkog kluba u Skupštini Srbije, ali da nije isključeno da će do toga doći u dogovoru sa drugim kolegama iz opozicionih redova."

Kolege narodni poslanici Srđan Nogo i Zoran Radojičić su odavno krenuli svojim samostalnim političkim putem, tako da je to ovim njihovim prelaskom u samostalne poslanike samo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << formalizovano", naveo je Obradović u pisanoj izjavi pošto su Dveri u parlamentu ostale bez poslaničkog kluba, jer su iz njega izašli Nogo i Radojičić.

Kako je naveo, Srpski pokret Dveri ima četiri narodna poslanika u republičkoj skupštini i oni poštuju odluku ujedinjene opozicije iz Sporazuma sa narodom o napuštanju svih skupštinskog zasedanja od republičkog, preko pokrajinskog, do lokalnog nivoa.

Fokus svih njihovih poslaničkih aktivnosti je na obilasku Srbije, razgovoru sa građanima i učestvovanju u uličnim protestima protiv vlasti, dodao je Obradović.

"Trenutno se ne bavimo formiranjem novog poslaničkog kluba u Narodnoj skupštini, ali nije isključeno da će do toga doći u dogovoru sa drugim kolegama iz opozicionih redova. Sada nas čeka nešto mnogo važnije, a to su protesti 24. i 27. aprila, kao i formiranje Slobodne zone u Beogradu 4. maja. Tada će zasedati i paralelni, Narodni parlament na otvorenom i tamo će biti i svi narodni poslanici Dveri u svakodnevnoj komunikaciji sa građanima", naveo je Obradović.

Janjušević: Ključna stvar je sprečiti Vučića da preda Kosovo, to možemo sa i bez poslaničkog kluba

Poslanica Dveri Marija Janjušević izjavila je danas da tu stranku nije uzdrmalo to što je izlaskom dva poslanika ostala bez poslaničke grupe u Skupštini Srbije i da će oni koji su i dalje u Dverima nastaviti snage da usmeravaju ka tome da predsednika Srbije Aleksandra Vučića "spreče u predaji Kosova".

"Zašto bi nas uzdrmalo nešto što ne remeti ni politiku stranke, niti buduće korake. Naša ključna stvar je sada sprečiti Aleksandra Vučića da preda Kosovo i da potpiše bilo šta. To možemo da radimo u poslaničkoj grupi i mimo nje i to jeste naša dužnost", rekla je Janjušević agenciji Beta.

Ona je navela i da se Dveri spremaju za zajedničke akcije sa ostakom opozicije i za protest najavljen 4. maja.

Janjušević je kazala i da ne želi ništa loše da govori o svojim bivšim saborcima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.