Obradović: Može sa Albancima, a sa nama ne?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2019, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Može sa Albancima, a sa nama ne?

Lider Dveri Boško Obradović pita danas kako je moguće da vlast može da razgovara sa predstavnicima Prištine, ratnim zločincima, a ne želi da razgovara sa opozicijom.

Vlast se uzalud nada da će opozicija prestati sa protestima, kaže Obradović u saopštenju i najavljuje novi protest u subotu, 4. maja u Beogradu.

Obradović podseća da je već najavljeno tokom tog protesta formiranje "slobodne zone" ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jedne od državnih institucija, gde će se, kako kaže, svakodnevno odvijati neke aktivnosti tog dela opozicije.

Vučić: Prvo neće da me vide, sad odjednom hoće nešto sa mnom

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da je parlament mesto za razgovore sa opozicijom i da kao predsednik države "nije nadležan za njih i njihove ideje", ali da će sa njima razgovarati ukoliko bude imao zakonsku obavezu.

Na pitanje kako razume poruku Obradovića, on je odgovorio:

"Možemo, kako ne možemo, ne mogu oni sa nama, oni su govorili da neće sa mnom, još dok su nas ubeđivali da su građanski protesti njihova šefica Jelena Anasonović nam je govorila da nema pregovora sa Vučićem. To je rekao i Dragan Đilas, šta sad hoće od mene? Prvo neće da me vide, a sad odjednom hoće nešto sa mnom", rekao je Vučić.

Rekao je da hoće sa svima da razgovara, ali da nije voljan da viđa lidere opozicije.

On je istakao i da kao predsednik države "nije nadležan za njih i njihove ideje" već da je to parlament, jer je Srbija demokratija i funkcioniše preko svojih institucija.

"Za njih i njihove ideje je zadužen parlament, kao u svakoj normalnoj državi, a ne predsednik države", rekao je Vučić.

On je rekao da će sa njima razgovarati kad bude imao obavezu da to čini, odnosno ako na izborima dobiju pet odsto glasova, kada kao predsednik države ima zakonsku obavezu da razgovara o imenovanju budućeg mandatara.

"Bez obzira na to koliko mi je mučno da slušam tupave i sve druge ideje Boška Obradovića, čuvenog šatordžije", rekao je Vučić.

On je ocenio da je opoziciji propala ideja o štrajku glađu i upadanju u skupštinu, pa su rešili da stave šatore ispred parlamenta i zovu odbornike iz Srbije, kako bi izvršili pritisak.

"Tako će šatori da im reše sve probleme, da skoče sa 3,4 na 3,42 odsto. Ali kad se malo odmore od praznika jer diktatura može da sačeka. To je Srbija", rekao je Vučić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.