Izvor: RTS, 29.Okt.2021, 13:56

Obradović: Ima poboljšanja, ali daleko smo od poštenih izbora

Važno je što je vlast potpisujući Sporazum o izbornim uslovima priznala da uslovi prošle godine nisu bili kako treba, izjavio je lider Dveri Boško Obradović.
Boško Obradović je rekao, nakon potpisivanja Sporazuma o izbornim uslovima u Skupštini Srbije, da ne deli entuzijazam i oduševljenje potpisanim sporazumom, ali je ocenio da ima određenih konkretnih poboljšanja izbornih uslova.
"Ali smo daleko od slobodnih i poštenih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izbora. Mnogo važnije biće kako će izgledati primena i na tome ćemo raditi", rekao je Obradović na konferenciji za novinare.
Naveo je da će Dveri delegirati predstvanike u svim telima koja se formiraju, od Radne grupe za proveru biračkog spiska, do kontrolnog tela koje će pratiti implementaciju sporazuma i kompletan izborni proces.
"Za mene je važno što je vlast potpisujući sporazum priznala da uslovi prošle godine nisu bili kako treba", rekao je Obradović.
Precizirao je da se u sporazumu navodi da će RTS i RTV imati svoj program u smislu statusa opozicije, da će imati svoje pravilnike, a da će ostali emiteri u narednih 15 dana dostaviti planove.
Formira se Radna grupa za proveru biračkog spiska, smanjen je broj potpisa za pokrajinske i lokalne izbore, biće izdvojene veće finansije za učesnike na izborima, biće ukinuto jemstvo za dobijanje finansija, a funkcionerska kampanja neće biti moguća deset dana pre izbora.
Dodao je da će biti velikih pomaka u radu RIK-a u kojem će, kaže, opozicija imati svoje predstavnike.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Predstavnici opozicionih stranaka o Sporazumu o izbornim uslovima

Izvor: RTS, 29.Okt.2021

Predsednik Dveri Boško Obradović, predstavnica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski i lider DJB Saša Radulović oglasili su se nakon potpisivanja Sporazuma o izbornim uslovima. . Lider Dveri Boško Obradović je rekao, nakon potpisivanja Sporazuma...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.