Obradović: Dveri pod represijom

Izvor: RTS, 24.Jan.2019, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Dveri "pod represijom"

Vlast pokušava da zaustavi rad Dveri, kontrolom finansija, odnosno poslovanja pokreta, rekao je lider tog pokreta Boško Obradović.
Obradović je naveo da nekoliko državnih institucija u vanrednim kontrolama ispituje finansijsko poslovanje stranke, i tvrdi da su u tome prekoračili ovlašćenja.
"U ovom trenutku delovanje Dveri ispituju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Državna revizorska institucija, Uprava kriminalističke policije, Inspektorat Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Agencija za borbu protiv korupcije, a protiv četiri člana predsedništva Dveri vode se različite istrage u policiji i različitim tužialštvima ili se već vode i sudski procesi", rekao je Obradović. 
On dodaje da im je zatražen i spisak članova što, veruje, vodi u dalji pritisak
Obradović navodi i da nema ničeg spornog u vezi finansijskog poslovanja pokreta. 
Lider Dveri izjavio je da odluka o eventualnom bojkotu parlamenta treba da bude zajednički doneta na nivou Saveza za Srbiju.
Na pitanje o zahtevima upućenim opoziciji sa protesta - da predstave plan i kako da budu smenjeni ako ne rade dobro - Obradović je konstatovao samo da "je vreme da se napravi dogovor oko vizije Srbije".
On kaže da su protesti ušli i novu fazu, u kojoj "zajedničkim snagama, stranke, udruženja, javne ličnosti, studenti treba da iznedre novu političku paltformu iza koje bi stali svojim potpisom" .
Prva rečenica, kaže, treba da bude da nema izbora "dok ne budu fer i pošteni", kao i da je preduslov za "normalnost" u Srbiji sloboda medija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.