Obradović: Bez naših ideja nema buduće Vlade

Izvor: RTS, 10.Mar.2019, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Bez naših ideja nema buduće Vlade

Pokret Dveri obeležio je danas 20 godina postojanja i rada. Predsednik tog pokreta Boško Obradović poručio je da bez "moderne konzervativne ideologije" koju zastupaju, neće biti političkih promena u Srbiji, kao i da bez njihovih ideja neće biti moguće formirati buduću Vladu Srbije.
Na svečanom obeležavanju bili suU prisutni i njihovi sadašnji koalicioni partneri u Savezu za Srbiju, među >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kojima su Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Janko Veselinović, Sanda Rašković Ivić, Nebojša Zelenović, a čestitku povodom jubileja poslao im je i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

U toku obeležavanja podsetili su i na to da su za 20 godina prešli put od studentskog časopisa i, kažu, prve srpske patriotske nevladine organizacije, preko Pokreta za život i hrišćansko-socijalne unije do političke organizacije.
Dok se Obradović obraćao, puštani su snimci sa protesta "Jedan od pet miliona", a sa njim su na bini stajali članovi pokreta koji su razvili transparente "Počelo je" i "1244 razloga da je Kosovo i Metohija Srbija".
Obradović je naveo da posle 20 godina može da se konstatuje jedna velika pobeda tog pokreta, a to je da ideja Dveri, hrišćanski sistem vrednosti koji, kaže, zastupaju, uspela je da opstane i da se "posle višedecenijskog potiranja u jugoslovenstvu i komunizmu pojavi na površini 21. veka".
Dodaje da se neko ozbiljno potrudio da ih predstavi u drugačijem svetlu.
Istakao je da je velika neistina to da su Dveri protiv Evrope i dodao da oni samo ne veruju zvaničnicima u Briselu, te da su u stvari evroskeptici. 
Podsetio je da Dveri smatraju da je prvorazredni evropski interes strateška saradnja sa Rusijom, koja je takođe deo Evrope. 
Što se tiče programa Dveri, Obradović navodi da su to kulturna politika identiteta, srpske integracije, porodica na prvom mestu, socijalna solidarnost i maksimalna netolerancija na kriminal, korupciju i nepravdu, kao i očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije. 
Prema njegovim rečima, nije Srbin onaj koji zaboravi Kosovo i Metohiju, Republiku Srpsku Krajinu, Republiku Srpsku, Crnu Goru i svakog Srbina koji živi van granica Srbije, kao što nije Srbin ni onaj koji ugrozi svog komšiju druge vere ili nacije.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.