Novi Sad: Transparenti povodom Dana RS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jan.2016, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad: Transparenti povodom Dana RS

Dan Republike Srpske obeležen je i u Novom Sadu. Demokratska stranka Srbije i pokret Dveri podsetili su da je 9. januar dan kada je srpski narod poručio da je svom na svome, dok su iz udruženja Mlada srpska snaga ukazali na kršenje Dejtonskog sporazuma.

Uz transparent s porukom „ Ponos i dika, Srpska republika", predstavnici DSS-a i pokreta Dveri istakli su da je Republika Srpska jedina pobeda srpskog naroda u poslednjih 25 godina i trn u oku svim našim neprijateljima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << što pokazuje koliko je ona važna za srpski narod.

"Srpska je plod vekovnog nastojanja srpskog naroda zapadno od Drine da živi u sopstvenoj državi ujedinjen sa ostalom sabraćom na neprekidnom, teritorijalnom, etničkom i istorijskom prostoru srpskog naroda", kaže Milenko Baborac, predsednik GO Srpskog pokreta Dveri za Novi Sad.

"Ni jedna odluka suda ne može da zabrani nešto što je duboko ukorenjeno u jedan narod. 9. januar jeste i ostaće dan Republike Srpske, zato koristim ovu priliku da svima u Srpskoj i celokupnom srpstvu čestitam praznik", kaže Vladimir Radaković, šef Odborničke grupe DSS Novi Sad.

Podrška srpskom narodu stigla je iz udruženja Mlada srpska snaga. Nekoliko desetina mladih okupilo se ispred Srpskog narodnog pozorišta gde su razvili transparent na kome je pisalo „Novi Sad za Republiku Srpsku" , kao i zastave Republike Srpske.

"Mi želimo da im pošaljemo poruku da smo mi uz njih i da želimo i da međunarodna zajednica poštuje njihovu volju da žive mirno u RS", Jovan Jovanović, Udruženje Mlada srpska snaga.

Osim podrške, oni su podsetili i na kršenje Dejtonskog sporazuma, kao i na pritiske da se Republika Srpska ukine.


Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Transparenti u Novom Sadu povodom Dana RS

Izvor: Akter, 09.Jan.2016

Na više lokacija u Novom Sadu danas su članovi Demokratske stranke Srbije i Pokreta Dveri postavili transparente povodom 9. janura, Dana Republike Srpske..Na transparentima postavljenim na Mostu slobode, Petrovaradinskom mostu, na Petrovaradinskoj tvđavi, nadvožnjacima i drugim lokacijama ispisane...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.