Nišlije koje pronađu zgradu sa zakonskim minimumom zelenila oko zgrada dobiće 10.000 dinara

Izvor: JužneVesti.com, 22.Mar.2024, 11:43

Nišlije koje pronađu zgradu sa zakonskim minimumom zelenila oko zgrada dobiće 10.000 dinara

Udruženje “Nišlije da se pitaju” koje organizuje proteste “Protiv urbanističkog nasilja” na Paliluli, darivaće po 10.000 dinara svakom građaninu Niša koji im pošalje stambenu jedinicu u kojoj je ispoštovan zakonski minimum neophodnog zelenila. Tamara Milenković Kerković iz Dveri ističe da će se računati samo zgrade sazidane od 2015. godine do danas.
U urbanističkoj praksi norme zelenila su od 20 do 40 kvadratnih metara po stanovniku. Stvarne norme zelenila u gradovima Srbije znatno su manje od teorijski potrebnih, jer je predviđeno samo 13 kvadrata zelene površine.foto: Nikola Đukić
Zbog toga Kerković Milenković u ime Udruženja...

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Niš: Ko pronađe zgradu sa zakonskim minimumom zelenila dobiće 10.000 dinara

Izvor: Radio 021, 22.Mar.2024

Udruženje "Nišlije da se pitaju" darivaće po 10.000 dinara svakom građaninu Niša koji im pokaže zgradu u kojoj je ispoštovan zakonski minimum neophodnog zelenila.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.