Nikolić i Incko: Evropska perspektiva Balkana put do trajnog mira

Izvor: Kurir, 20.Dec.2013, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić i Incko: Evropska perspektiva Balkana put do trajnog mira

Predsednik Srbije je istakao da Srbija podržava celovitost BiH, a da neće dozvoliti da Republika Srpska bude na bilo koji način ugrožena, što je i predviđeno Dejtonskim sporazumom

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i visoki predstavnik u BiH Valentin Incko ocenili su danas u Beogradu da je evropska perspektiva Balkana najbolji put za ostvarenje trajnog mira i održivog razvoja regiona, saopštila je predsednikova pres služba.

Nikolić je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da Srbija podržava celovitost BiH, a da neće dozvoliti da Republika Srpska bude na bilo koji način ugrožena, što je i predviđeno Dejtonskim sporazumom.

"Evropa bi trebalo da pomogne Bosni i Hercegovini da reši probleme funkcionisanja državnog sistema i da omogući da ta zemlja uđe u dinamičniji tempo evropskih integracija", podvukao je Nikolić. Izrazivši duboko poštovanje za stavove i politiku Nikolića, Incko je, kako se navodi u saopštenju, rekao da "on kreira novu arhitekturu na Balkanu".

Incko je takođe kazao da razvoj BiH treba posmatrati dugoročno jer su rane još sveže.

"Građanima BiH znači vaša podrška, vaše izjave imaju sjajan efektan i veoma su hrabre, to često ističem u svojim izveštajima", rekao je Incko - saopštila je predsednikova pres služba. Incko je istakao da se "u okviru svojih nadležnosti zalaže za funkcionalnu Bosnu i Hercegovinu i poštovanje njenog ustavnog uređenja". "Spreman sam da zaštitim i državu, i entitete u skladu sa Dejtonskim sporazumom", podvukao je Incko.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Nikolić i Incko o evropskoj perspektivi Balkana

Izvor: Beta, 20.Dec.2013

BEOGRAD, 20. decembra 2013. (Beta) - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i visoki predstavnik u BiH Valentin Incko ocenili su u petak u Beogradu da je evropska perspektiva Balkana najbolji put za ostvarenje trajnog mira i održivog razvo.

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.