NUNS: MUP da obezbeđuje Paradu Ponosa

Izvor: S media, 25.Sep.2011, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS: MUP da obezbeđuje Paradu Ponosa

NUNS je podržao zahtev organizacija za ljudska prava da MUP Srbije omogući održavanje Parade Ponosa 2. oktobra u Beogradu.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) podržalo je danas poziv organizacija za ljudska prava Ministarstvu unutrašnjih poslova da omogući održavanje Parade ponosa 2. oktobra u Beogradu.

U saopštenju NUNS-a se navodi da je država obavezna da svim svojim gradjanima i gradjankama osigura jednaka prava i punu zaštitu. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

- NUNS deli zabrinutost organizatora zbog činjenice da je policijski sindikat zajednički istupio sa organizacijom 'Dveri', koja zastupa radikalne nacionalističke i desničarske stavove, tražeći da se najavljena manifestacija ne održi, čime se rad policije se politizuje - navodi se u saopštenju.

Srpska kandidatura zavisi i od Parade ponosa

Dveri: Napadaju nas LGBT aktivisti!

Ovo udruženje smatra da je ovaj zajednički nastup deo orkestriranog nastojanja da se organizatori i učesnici skupa obeshrabre da javno izražavaju svoja uverenja, čime se, kako se navodi, podstiče kršenje prava zagarantovanih Ustavom.

- Činjenica da pojedini pripadnici policije javno pokazuju da nisu spremni da štite sve gradjane izaziva duboku zabrinutost. Ćutanje vrha MUP-a, kojim je propraćen stav policijskog sindikata, navodi na zaključak da u MUP-u ima dilema kada je reč o zaštiti prava gradjana Srbije, a tome doprinosi ministar Ivica Dačić svojimizjavama - navodi se u saopštenju NUNS-a.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.