NADA: Povući sporne zakone; Dveri: Događanje naroda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2021, 16:17

NADA: Povući sporne zakone; Dveri: Događanje naroda

Koalicija NADA, koju čini POKS, DS S i 25 udruženja građana, pozvala je danas na povlačenje spornih zakona o eksproprijaciji i o referendumu i založila se za odlaganje referenduma 16. januara, dok Srpski pokret Dveri proteste vidi kao "događanje naroda".

"Tenzije u društvu, blokade saobraćaja, tuče na javnim mestima izazvane od strane huligana, posledica su toga da ne postoji dijalog tamo gde mu je mesto, u skupštini, nego na ulici. Izlaz iz ove situacije je da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sporni Zakon o eksproprijaciji predsednik ne potpiše, Zakon o referendumu da se povuče iz primene, a referendum najavljen za 16.januar da se odloži, kako bi se tenzije u društvu smirile", izjavio je predsednik POKS i jedan od lidera Srpske koalicije NADA, Žika Gojković.

Prema njegovim rečima, kako je saopšteno, sve što deli naš narod, poput ovih zakona, slučaja 'Rio Tinto' i drugih treba odložiti za posle izbora i "diskusiju o njima prebaciti na skupštinu koja ima legitimitet, a ne na ulicu kako je sada slučaj".

Dveri u saopštenju jučerašnje proteste vidi kao "događanje naroda i prekretnicu na srpskoj političkoj sceni".

Lider Dveri Boško Obradović, kako je saopšteno, smatra da je "poslata više nego jasna poruka Vučićevoj vlasti da 'Rio Tinto' neće proći i da prestanu da pokušavaju da na razne načine nameću dolazak ove po zlu čuvene strane multinacionalne kompanije, koja gde god da je poslovala u svetu iza sebe je ostavljala ekološku i svaku drugu pustoš".

"Građani Srbije ne daju dedovinu i neće dozvoliti da im vlast ugrozi ekološku i zdravstvenu bezbednost", rekao je Obradović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.