MUP: Neistinite i neutemeljene optužbe Dveri

Izvor: B92, 14.Jul.2016, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP: Neistinite i neutemeljene optužbe Dveri

MUP je odbacilo kao neistinite i neutemeljene optužbe Dveri o zloupotrebi policijskih ovlašćenja pri legitimisanju njihovih članova koji su lepili plakate.

MUP je u saopštenju naveo da su policajci na osnovu svojih ovlašćenja i Zakona o policiji legitimisali osobe koje su na Vračaru lepile plakate a među kojima je bio narodni poslanik Dveri Srđan Nogo.

"Policajci nisu primenili niti jednu radnju mimo svojih zakonskih ovlašćenja. Koliko su iznete >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tvrdnje konfuzne i nesitinite, govori upravo saopštenje Dveri jer se u jednom delu navodi broj značke policijskog službenika, a potom tvrde kako su policajci odbili da im daju broj značke", stoji u saopštenju.

Dodaje se da "omalovažavanje policijskih službenika i nagađanja o mogućoj nezakonitosti i neprofesionalnosti predstavljaju pokušaj diskreditovanja MUP-a Srbije i časne policijske profesije".

"Pokušaj da u svom saopštenju zloupotrebe ime ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića pokazuje da ne razumeju kako funkcioniše rad policije, odnosno zakonom zagarantovano postupanje policijskih službenika", naveo je MUP.

Pokret Dveri saopštio je ranije danas da je Srpska napredna stranka zloupotrebila pripadnike MUP-a koji su sprečavali članove tog pokreta da plakatima obaveste građane Vračara da je odbornik Radomir Kovačević, koji je izabran na listi Dveri, "preleteo" u redove SNS.

"Postavljamo pitanje otkada se to pripadnici MUP-a angažuju kao partijski aktivisti, i uklanjaju plakate političke sadržine. Da li dolazimo u doba partijske policije u Srbiji?", upitale su Dveri.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.