Izvor: JUGpress.com, 18.Avg.2022, 21:31

JKP Naisus za kafu i hranu potrošiće duplo više nego za kupovinu šahta- nije poskupljenje najgore

NIŠ

Poskupljenje vode u Nišu nije najgora stvar koja se desila Nišlijama, saopštio je Gradski odbor Dveri iz Niša. " Navikli su na poskupljenja najgorih usluga niških javno-komunalnih preduzeća. Gradsko veće i Gradonačelnica će kao i prethodnih pet ( cena usluga niškog gradskog prevoza, grejanja, odvoženja smeća i parkinga) izvesno odobriti i ovo povećanje. Nišlije su navikle su da Gradonačelnica i Gradsko veće rade protiv njihovih interesa. Poskupljenje cena vode >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i kanalizacije za 29,79% je najmanje vidljiva posledica NEZAKONITOG, DILETANTSKOG I I RASIPNIČKOG UPRAVLjANjA najvažnijim niškim komunalnim preduzećem, JKP Naisus koje Nišlije snabdeva vodom i uslugom kanalizacije. O katastrofalnom poslovanju i upravljanju JKP Naisus građani Niša nisu ni do sada, a neće ni čuti ništa na niškoj Skupštini jer se odbornici tzv. opozicije bave svime, osim problemima javnih preduzeća u kojima su zaposleni, poput JKP Naisus i JKP Direkcija za izgradnju grada.

U gradu sa potvrđeno vodom najboljeg kvaliteta u Evropi, poskupljenje vode ne bi trebalo da bude tako loša vest. Loše je što je zvanična inflacija oko 12% a usluge poskupljuju redovno za 30%. Međutim, Gradsko veće i Gradonačelnica Sotirovski koji će i ovo poskupljenje odobriti, bolje od svih građana znaju da je ova ODLUKA O POSKUPLjENjU ČIST BEZOBRAZLUK zbog strukturne havarije u kome se nalazi JKP Naisus, zbog neadekvatne i zastarele kanalizacione mreže, zbog svakodevnih obustava vode u raznim delovima Grada i konstantne nestašice vode u brojnim selima oko Niša, zbog ogromne pljačke putem javnih nabavki, zbog masivnog partijskog zapošljavanja i za vreme prethodne i još više za vreme ove vlasti, zbog frapantne nesrazmere između administrativnog i tehničkog osoblja, zbog protivzakonitog rukovođenja jer je nestručnom direktoru, master istoričaru Goranu Milosavljeviđu mandat vršioca dužnosti direktora istekao još 30.juna. Pri svemu tome, ono što Nišlijama u rešenju Nadzornog odbora nije rečeno je da se ovo preduzeće uveliko sprema za privatizaciju putem javno-privatnog partnerstva.

Broj zaposlenih u JKP Naisus je duplo veći od broja sistematizovanih radnih mesta. Tamo je zaposleno 737 ljudi (od toga 684 na neodređeno vreme) a u Planu javnih nabavki se usluge trećih lica redovno opravdavaju nedostatkom kvalifikovanih kadrova, a te se usluge i radovi plaćaju plaćaju stotine miliona dinara. Zbog čega preduzeće koje ima duplo više zaposlenih , plaća usluge trećim licima? Najveći kuriozitet je da za kafu u kafe-restoranu i za Kancelariju direktora (nacionalni i internacionalni restoran ) Javne nabavke predviđaju 3.200.000 dinara. Za šahte kojih u Nišu na mnogim mestima nema i u koje upadaju i Nišlije ali i konji predviđeno je samo 1.900.000 dinara. Ostale kuriozitete iz Planova Javnih nabavki JKP Naisus Dveri Niš će tek objaviti.

Povećanje cena vode samo je kap u moru rada javno-komunalnog preduzeća preduzeća čiji bilansi govore da se ogroman novac daje za radove trećih lica i firmi, jer u samom Izveštaju o javnim nabavkama stoji da JKP Naisus nema kvalifikovan kadar za milionske radove u okviru svoje delatnosti. Skandal je da preduzeće sa dupo većim brojem zaposlenih od broja sistematizovanih radnih mesta , nema stručan kadar.

Dveri Niš poručuju Nišlijama da će javno dobro, voda Nišlija, zbog nezakonitosti poslovanja, rasipništva i nesposobnosti rukovodstva JKP Naisus, koga nezakonito predstavlja master istoričar postavljen od gradonačelnice Sotirovski, zbog neulaganja u vodovodnu i kanalizacionu mrežu staru više od 70 godina , i zbog rasipništva na drugoj strani , Grad Niš uskoro biti i bez vode. Ne samo da ćemo se kupati u poplavama, već ni vode neće biti. A onda će se kao spas predstaviti PRIVATIZACIJA JKP NAISUS. Građani Niša to ne smeju da dozvole.

Dveri Niš i zbog opljačkanog JKP Naisuus i zbog opasnosti da Niš ostane bez vode traži vanredne lokalne izbore u Nišu”, navodi se u saopštenju .

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.