Fajon: Nadam se napretku

Izvor: RTS, 07.Dec.2019, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fajon: Nadam se napretku

Predsedavajuća Delegacijom Evropskog parlamenta za odnose sa Srbijom Tanja Fajon pred treću rudu međupartijskog dijaloga u Srbiji kaže da se nada napretku u uspostavljanju uslova neophodnih za fer i demokratske izbore.
"Treća runda interpartijskog dijaloga je u petak u Beogradu. Iskreno se nadam da ćemo moći da krenemo u ispunjavanje uslova za primenu preporuka u cilju stvaranja neophodnih uslova za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << fer i demokratske izbore u Srbiji", kaže Tanja Fajon za Tanjug.
Povodom izjave predsednika Dveri Boško Obradović, koji je predložio pomeranje parlamentarnih izbora u Srbiji za "kraj sledeće godine", ona je rekla da ne može to da komentariše.
To je, dodaje, jedna od ideja koju je predstavila opozicija u Srbiji.
"Nije na nama da podržimo ovo kao konkretnu ideju. Mi smo posrednici u dijalogu između vlasti i opozicije, gde je sve na stolu i gde pokušavamo da nađemo načine za napredak", zaključila je Fajon.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.