Dveri protiv rijalitija i nacionalne frekvencije za Pink

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Sep.2017, 08:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dveri protiv rijalitija i nacionalne frekvencije za Pink

Srpski pokret Dveri organizovao je danas potpisivanje peticije za zabranu rijaliti programa u Srbiji, a pre svega, kako je rekao lider tog pokreta Boško Obradović, rijaliti programa "Zadruga" TV Pinka.

Obradović je ispred zgrade Pink TV, gde je organizovano potpisivanje peticije, novinarima rekao da smatra da televiziju Pink treba zabraniti, a od REM-a očekuje da toj medijskoj kući oduzme nacionalnu frekvenciju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Pink je privatna televizija, ali je nacionalna frekvencija javno dobro i ne može se zloupotrebljavati", rekao je predsednik Dveri.

Obradović je od vlasnika Pink televizije Željka Mitrovića zatražio da kaže da li je dobio subvencije da bi platio porez, a takođe tvrdi da je Mitrović nedavno podigao kredit od 27 miliona evra od čega je, kaže, pet uplatio na račun u Ukrajini i pozvao ga da objasni kome i zašto.

Na pitanje novinarke Pinka da li je došao "da im oduzme hleb iz usta " time što želi da se Pink ugasi, on je rekao da nema ništa protiv zaposlenih.

Za patriotski savez sa Jeremićem i DJB

Kada je u pitanju opoziciono delovanje, Obradović kaže da su oni već postali "stožer za okupljanje u novi narodni opozicioni savez" i dodaje da su otvoreni za razgovor sa strankom Vuka Jeremića i pokretom "Dosta je bilo".

"U njemu se već nalaze 'Zdrava Srbija' Milana Stamatovića, Udruženi sindikati Srbije 'Sloga' i brojni radnički štrajkački odbori širom Srbije. Otvoreni smo za razgovor sa Jeremićevom strankom i Pokretom 'Dosta je bilo'", rekao je on za današnje "Večernje novosti".

Dveri, kako kaže, ne doživljavaju sebe kao desnu stranku, već kao "rodoljubivu političku organizaciju koja se zalaže za porodičnu politiku, podršku domaćoj privredi i poljoprivredi, kao i pravno i socijalno ugrožene građane Srbije".

Na pitanje da li su spremni na razgovor o takvoj koaliciji, u DJB napominju da su oni stranka centra, ali da sarađuju sa "kredibilnim ljudima - i sa levice i sa desnice".

"Istakli smo prvi svoje principe, program i ljude još u julu mesecu. Očekujemo da i druge relevantne opcije, koje mogu samostalno da pređu cenzus, istaknu svoje. Tek tada se stiču uslovi za ozbiljan razgovor i za pravljenje zajedničke liste za Beograd", kažu u DJB.

Relevantne političke opcije će, kako dodaju, onda oko sebe okupiti manje opcije koje ne mogu samostalno na izbore, kako ne bi gubili opozicione glasove.

U "Dosta je bilo" poručuju da ovog puta, "za razliku od predsedničkih izbora, više ne čekaju nikoga" i najavljuju početak kampanje na terenu do kraja septembra.

U timu Vuka Jeremića, koji ovih dana intenzivno radi na pripremama za formiranje stranke, nisu želeli da komentarišu mogućnost udruživanja na opozicionoj desnici, navode "Novosti".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.