Dveri za novu većinu u Novom Sadu ili nove izbore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2012, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dveri za novu većinu u Novom Sadu ili nove izbore

NOVI SAD -

Povereništvo Pokreta Dveri za Novi Sad pozvalo je danas predstavnike političkih partija da započnu stvaranje nove većine u Skupštini grada, koja će, kako kažu, pravedno upravljati javnim dobrima i gradskim budžetom ili da raspišu nove izbore na svim nivoima.

Pokret Dveri, u saopštenju za javnost, navodi da je Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u novom sazivu Skupštine grada Novog Sada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nastavila praksu "partizacije" javnih dobara i resursa, što, po njima, znači da će građani ubuduće još više trpeti nemaštinu, jer će "LSV bezočnije prelivati gradske fondove u partijske".

Za Dveri je jasno da, nakon neregularnosti koje su se dešavale na đurđevdanskim izborima, odbornici LSV koriste Novi Sad kao mašinu za proizvodnju takozvanog vojvođanskog "novočoveka", a da su im osnovna "sirovina" svi oni građani koji su izgubili posao, koji su ostali obespravljeni i postali siromašni tokom njihove dvanaestogodišnje vladavine.

"Liga je svoju novu feudalizaciju javnih dobara započela izvođenjem ucenjenih radnika Vodovoda na ulicu, pa je tako, oprobanim metodama izmanipulisanog pritiska na javnost, dodatno osnažila svoju ucenjivačku poziciju pred uplašenim DS-om, koji je posle poraza na predsedničkim izborima želeo da prigrabi za sebe sve što se može prigrabiti u postizbornoj podeli plena", kažu u Pokretu Dveri.

U Dverima ističu da je izvesno da će LSV pred građane staviti jednostavan izbor, tokom kojeg će građani morati da prihvate njihove uslove pri stvaranju tzv. vojvođanskog "novočoveka" ili će im gradski moćnici uskratiti pristup radnim mestima.

U Dverima tvrde i da Liga priprema promenu gradskog statuta, što će odbornicima vladajuće većine omogućiti još lakše zaduživanje kod stranih banaka

Oni dodaju da će novoizglasana većina omogućiti LSV-u da na narednim izborima još efikasnije organizuju kupovinu glasova od "naših novaca" iz budžeta, i ističu da neće biti iznenađenje ukoliko u narednom sazivu LSV bude imala 20, umesto sadašnjih 10 odbornika.

Na kraju saopštenja Povereništvo Dveri Novi Sad ističe da neće dozvoliti ovakav scenario, te zato pozivaju predstavnike političkih partija da zajedno započnu stvaranje nove većine u Skupštini grada ili da raspišu nove izbore na svim nivoima, za šta se Dveri, kako kažu, zalažu još od 7. maja ove godine.

Dosadašnji gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, nakon maratonske sednice koja se završila u subotu u 4 sata ujutru, ponovo je izabran na tu funkciju, a predsednik novosadskog odbora Socijalističke partije Srbije Siniša Sević za zamenika gradonačelnika.

Konstitutivna sednica Skupštine Grada Novog Sada počela je u 10 časova prethodnog dana, verifikacijom mandata izabranih odbornika, a na njoj je u večernjim satima odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izabrana za predsednicu Skupštine.

Nezadovoljstvo izborom Pavličića za gradonačelnika iskazala je i Srpska napredna stranka (SNS), koja je ocenila da je on "najgori gradonačelnik u istoriji Srbije".

"Igor Pavličić, kojeg su demokrate, socijalisti i ligaši izabrali za gradonačelnika Novog Sada, poznat je po brojnim aferama, poznat je kao čovek sklon korupciji i kriminalu, čovek koji za četiri godine nije obezbedio nijednu jedinu investiciju u gradu, čovek za čije vreme je Novi Sad postao najnebezbedniji u svojoj istoriji", navodi se u saopštenju SNS.

Naprednjaci su ocenili da je to urađeno samo sa jednim ciljem - "da se nastavi pljačka budžeta Novog Sada".

Na izborima u Novom Sadu najviše glasova osvojila je koalicija oko DS (18 odbornika), a slede LSV i Srpska napredna stranka (po 15). SPS ima sedam odbornika, Romska demokratska stranka šest, DSS, SRS i Dveri po pet, a Savez vojvođanskih Mađara i stranka Nijedan od ponuđenih odgovora po jednog odbornika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Inspekcija uklonila cisternu iz centra grada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2012, 00:31

NOVI SAD -..Inspekcijske službe danas su uklonile cisternu koju su radnici JKP "Vodovod i kanalizacija" postavili u centru Novog Sada, kako bi građani mogli da se rashlađuju po izuzetno visokoj spoljašnjoj temperaturi...Predsednica Skupštine Novog Sada Aleksandra Jerkov danas je od direktora Vodovoda...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.