Izvor: RTS, 11.Okt.2022, 12:46

Dveri uputile Skupštini predlog deklaracije o lustraciji

Poslanička grupa Srpskog pokreta Dveri uputila je u skupštinsku proceduru predlog deklaracije o lustraciji.
Poslanica Srpskog pokreta Dveri Tamara Milenković Kerković poručila je da je Srbiji "potrebna pravda" i da je zbog toga Srpski pokret Dveri predložio deklaraciju o lustraciji.
"Kojom tražimo odgovornost za kršenje ljudskih prava i za povrede zakona, i to za poslenjih 75 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << godina od kada je praktično naša država u jednom revolucionarnom stanju", rekla je Tamara Milenković Kerković.
Milenković Kerković je, na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, rekla da Srpski pokret Dveri traži da se donese zakon o lustraciji kojim bi se, kako je rekla, uvela odgovornost za prethodno učinjeno i zabrana dalje javne funkcije za one koji su se ogrešili o ljudska prava i o zakone.
"Lustracija je kao pročišćenje, ovaj politički sistem je zreo za lustraciju i ne postoji drugi način da on bude ozdravljen", rekla je Milenković Kerković.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dveri u skupštini predali predlog deklaracije o lustraciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2022

Poslanička grupa Srpskog pokreta Dveri uputila je danas u skupštinsku proceduru predlog deklaracije o lustraciji..."Srbiji je potrebna pravda i zbog toga je Srpski pokret Dveri predložio deklaraciju o lustraciji kojom tražimo odgovornost za kršenje ljudskih prava i za povrede zakona, i to za poslednjih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Dveri: Za otvaranje tajnih dosijea svih službi bezbednosti u Srbiji

Izvor: Beta Video, 11.Okt.2022

BEOGRAD -Poslanica Dveri Tamara Melenković Kerković kazala je na konferenciji za novinare u parlamentu da je predlogom lustracije predvidjena i zabrana obavljanja javne funkcije, te zatražila i otvaranje tajnih dosijea svih službi bezbednosti u Srbiji. Rekla je da je svim vlastima zajednička ``ogromna...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.