Dveri traže povlačenje izmena Zakona o rudarstvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2021, 15:49

Dveri traže povlačenje izmena Zakona o rudarstvu

Pokret Dveri predao je danas zahtev za povlačenje predloženih izmena Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, o kojima parlament raspravlja, jer je, kako tvrde, u suprotnosti sa Ustavom i važećim zakonima iz te oblasti.

Predsednik Dveri Boško Obradović tvrdi da se predloženim zakonom omogućava stranim kompanijama, poput Rio Tinta, da istražuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rudu svuda po Srbiji i da otvaraju rudnike bez obzira na zaštitu životne sredine.

Kako je saopšteno, Obradović je na konferenciji za novinare naveo da se to već dešava u Loznici, a uskoro kreće i u Valjevu, Mionici, Ljigu, Gornjem Milanovcu, Požegi, Kosjeriću, Prijepolju i Vranju.

Dveri su danas predstavile i proglas o radnim pravima žena i neradnoj nedelji, za koji Obradović navodi da je ključni doprinos za poštovanje žena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.