Dveri protestovale ispred zgrade EU

Izvor: B92, 17.Nov.2012, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dveri protestovale ispred zgrade EU

Beograd -- Pokret Dveri danas je, zbog oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Hagu, organizovao mirni protest ispred sedišta delegacije EU na Novom Beogradu.

Protestni skup, kome je prisustvovalo stotinak pristalica tog pokreta, protekao je bez incidenata, a zgradu EU obezbeđivali su pripadnici Žandarmerije.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dveri smatraju da je haški sud oslobodio generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, optužene za ratne zločine nad Srbima tokom 1995. na osnovu političkih pritisaka Vašingotna i Brisela, kako bi Hrvatska mogla da uđe u EU, rekao je predstavnik Dveri Vladimir Glišić.

On je, podsetivši da je taj pokret i do sada bio "evroskeptičan" najavio u izjavi Tanjugu nove proteste protiv EU i zbog Kosova i Metohije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.