Dveri pozvale patrijarha da digne glas protiv Parade ponosa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2012, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dveri" pozvale patrijarha da digne glas protiv Parade ponosa

BEOGRAD -

Pokret "Dveri" pozvao je danas srpskog patrijarha Irineja da podigne glas protiv Parade ponosa i najavljene Nedelje ponosa, jer njihov sadržaj, kako smatra, predstavlja "izrugivanje svim hrišćanima u Srbiji".

Pokret "Dveri" u saopštenju navodi da su u pitanju "provokacije" i da su one više nego dovoljan razlog da se ne samo zabrani i parada i manifestacija.

"Dveri će svim raspoloživim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i zakonom dozvoljenim sredstvima nastojati da pokažu da se sa verskim osećanjima niko ne sme igrati. Molimo vas, vaša svetosti, podignite glas i vašim autoritetom sprečite da se huli na Boga i Isusa Hrista", piše u pismu.

Uz napomenu da je cilj Parade ponosa "nametanje totalitarne ideologije homoseksualizma kao poželjne životne vrednosti za porodice", pokret je izrazio nezadovoljstvo što prvi dan Nedelje ponosa počinje 30. septembra, kada se slave Svete mučenice Vera, Nada i Ljubav i majka im Sofija, ali i zbog toga što je 3. oktobra planirana izložba fotografija Elizabete Olson Valin pod nazivom "Eče Homo", koje, kako sami organizatori tvrde, "pokazuju Isusa sa transseksualcima, HIV pozitivnim osobama i gej muškarcima".

"Videvši ove fotografije, mi kao verni sinovi majke Crkve, kao pravoslavni porodični ljudi, zgroženi smo, uvređeni, duboko uznemireni i ljuti zbog ovakvog namernog, skaradnog, bogohulnog vređanja Gospoda Spasitelja i to u prestonom gradu naše države sa većinski pravoslavnim stanovništvom", piše u pismu.

Pokret "Dveri" je naveo da "ideologija homoseksualizma pokušava da prodre u naše društvene i državne institucije upravo na 'mala vrata' - skrivajući se iza paravana o ljudskim pravima i pravu na javno okupljanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dveri: Irinej da reaguje na Paradu

Izvor: B92, 28.Sep.2012

Beograd -- Pokret "Dveri" pozvao je patrijarha Irineja da podigne glas protiv Parade ponosa, jer njen sadržaj predstavlja "izrugivanje svim hrišćanima u Srbiji"...Pokret "Dveri" u saopštenju navodi da su u pitanju "provokacije" i da su one više nego dovoljan razlog da se ne samo zabrani i parada...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.