Dveri pozivaju na društveni dijalog za prevazilaženje krize

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Maj.2020, 19:58

Dveri pozivaju na društveni dijalog za prevazilaženje krize

Glavni odbor (GO) Srpskog pokreta Dveri potvrdio je danas odluku o bojkotu izbora 21. juna i na predlog lidera Boška Obradovića usvojio Proglas o društvenom pomirenju, dijalogu i dogovoru za prevazilaženje aktuelne ustavno-političke krize.

U proglasu koji je GO Dveri usvojio na sednici u Požarevcu, na dijalog za prevazilaženje društveno političke krize pozivaju se opozicija, vlast, javne ličnosti, nepolitičke nacionalne institucije poput Srpske akademije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nauke i umetnosti i SPC.

"Jedino dijalogom možemo zaustaviti nagomilane građanske tenzije i sukobe i doći do društvenog dogovora", navodi se u saopštenju Dveri.

GO podržao je i pet zahteva iz štrajka glađu narodnih poslanika Boška Obradovića i Ivana Kostića: očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, neselektivan rad tužilaštva i sudstva, zaštita Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori, sloboda medija i slobodni i pošteni izbori".

Dodaje se i da je navedeni štrajk glađu "ogolio stepen ugroženosti demokratije i slobode medija u Srbiji", a da je ćutanje Ustavnog i Upravnog suda "dokaz da smo ušli u još veću ustavno-pravnu krizu", za koju je najbolje rešenje poništavanje i odlaganje izbora.

Na sednici su za članove Predsedništva Dveri izabrane predsednica gradske organizacije Dveri u Beogradu Radmila Vasić, i koordinator Ženske snage Dveri Dragana Milićević iz Pećinaca.

Izabrana su i četiri nova člana Glavnog odbora Dveri iz Negotina, Jagodine, Svilajnca i Požarevca.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.