Dveri osudile ispisivanje nacističkih simbola na jevrejskom groblju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2023, 19:21

Dveri osudile ispisivanje nacističkih simbola na jevrejskom groblju

Srpski pokret Dveri osuđuje vandalski čin ispisivanja nacističkih simbola na jevrejskom groblju u Beogradu, izjavio je danas na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije poslanik Borko Puškić.

On je poručio da je pojava nacističkih simbola u javnosti neprihvatljiva u bilo kom društvu, a pogotovo je nespojiva sa Beogradom i Srbijom koji iskreno neguju tradiciju antinacizma i antifašizma.

"Naša obaveza >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao naroda i države jeste da se javno ogradimo od počinilaca ovog akta jer smo potomci onih koji su svoje živote ugradili u borbu za slobodu od nacističke okupacije", rekao je Puškić.

Puškić je istakao da svi Jevreji u Srbiji i van nje znaju da ovakvi incidenti ne odražavaju stav građana Srbije koja je tokom Drugog svetskog rata imala dva antifašistička pokreta otpora.

"Naša dva naroda dele istu stradalnu istorijsku sudbinu, jer nas uz antifašističku borbu spajaju i svi naši preci stradali u Jasenovcu, Jajincima, Sajmištu, Novosadskoj raciji i mnogim drugim mestima. Naše međusobne odnose ovakve svakako bezumne provokacije ne mogu i ne smeju da ugroze", rekao je on.

Dodao je da Srpski pokret Dveri šalje jasnu i nedvosmislenu poruku da će svaki pokušaj neonacizma i neofašizma u Srbiji doživeti poraz, i zato je, kaže, važno da takve pojave na vreme zajednički prepoznamo, osudimo i odlučno im se kao društvo suprotstavimo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.