Dveri neće u novi DOS sa demokratama

Izvor: Mondo, 27.Jan.2016, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dveri neće u "novi DOS" sa demokratama

Član predsedništva Srpskog pokreta Dveri, Ivan Kostić, izjavio je danas da taj pokret neće biti deo "novog DOS-a koji predvodi Demokratska stranka (DS)".

Foto: TANJUG dss dveri

Kostić je rekao da Dveri već pet godina upozoravaju na "pogubnu politiku koju DS vodi u Vojvodini" a ocenio je, na konferenciji za novinare organizovanoj povodom partijske slave Savindana, da je "patriotski blok koji predvode >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Dveri i Demokratska stranka Srbije (DSS), alternativa za birače u Vojvodini".

Predsednik Gradskog odbora Dveri u Novom Sadu, Milenko Baborac najavio je da će Dveri i DSS ići zajedno na izbore na svim nivoima i da Dveri u Novom Sadu ulaze u izbornu kampanju motivisane, jer su, kako je rekao, "ostale dužne Novosađanima da pokažu svoje pravo lice".

On smatra i da su izbori u Novom Sadu morali da budu održani znatno ranije, jer, kako je rekao, trećina odbornika u gradskoj skupštini nije u onim političkim opcijama za koje su dobili glasove Novosađana na prethodnim izborima.

Demokratska opozicija Srbije (DOS) je bila politička koalicija koja je nastala 10. januara 2000. godine i sačinjavalo ju je 19 stranaka koje su bile opozicija tadašnjem režimu Slobodana Miloševića.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.