Dveri i Zdrava Srbija traže od RTS-a ravnopravan tretman za opoziciju

Izvor: RTS, 03.Sep.2017, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dveri i Zdrava Srbija traže od RTS-a ravnopravan tretman za opoziciju

Lideri Srpskog pokreta Dveri i Zdrave Srbije, Boško Obradović i Milan Stamatović, zatražili su od rukovodstva Radio-televizije Srbije da obezbedi "ravnopravan tretman i veću zastupljenost" informacija o opozicionim političkim akterima u Informativnom programu RTS-a.
Navodeći da je sloboda medija "jedan od stubova demokratije", Obradović i Stamatović su zatražili od rukovodstva javnog servisa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da uvede "svakodnevne polemičke emisije o važnim i aktuelnim temama u kojima bi predstavnici opozicije i vlasti bili podjednako zastupljeni".

"Takve emisije moraju se puštati u udarnom terminu, posle Dnevnika, svako veče tokom radne nedelje u cilju nepristrasnog obrađivanja društveno-političkih tema", navodi se u zahtevu upućenom glavnom i odgovornom uredniku Informativnog programa RTS-a Nenadu Lj. Stefanoviću.
Lideri Dveri i Zdrave Srbije zatražili su i ravnomernu zastupljenost vesti i informacija iz svih regiona i okruga Srbije u Informativnom programu RTS-a.
"Zahtevamo da pored 'Beogradske hronike' koja pruža vesti i informacije iz Beograda, u Informativnom programu RTS-a budu zastupljeni i drugi delovi Srbije u emisijama kao što je 'Srbija danas", naveli su Obradović i Stamatović.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.