Dveri: Vučić ukinuo demokratiju, ali narod će ga pobediti

Izvor: RTS, 28.Mar.2017, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dveri: Vučić ukinuo demokratiju, ali narod će ga pobediti

Nova analiza Agencije za praćenje i analizu medija "Kliping" jasno ilustruje medijski mrak koji vlada u Srbiji i ogoljenu Vučićevu diktaturu, smatra Srpski pokret Dveri.
U saopštenju pokreta Dveri se navodi da je Vučić ukinuo medijske slobode, a time i slobodne izbore i demokratiju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Dveri su ukazale da su analize izveštavanja medija pokazale da Aleksandar Vučić, kao kandidat i premijer zauzima 67 odsto ukupnog vremena u centralnim informativnim emisijama, dok je na Televiziji Pink taj procenat veći od 90 odsto. Zastupljenost većine ostalih kandidata se kreće od četiri do šest odsto.
"Očigledno je brutalno kršenje zakona jer nisu obezbeđeni ravnopravni uslovi za predstavljanje predsedničkih kandidata u sredstvima javnog obaveštavanja, niti postoji bilo kakav nadzor rada emitera jer Regulatnorno telo za elektronske medije ne postoji, njegovi članovi su sami sebe ukinuli - krše zakon, odbijaju da rade svoj posao i otvoreno se stavljaju u službu jednog kandidata - Aleksandra Vučića", navodi se u saopštenju Dveri.
Navode da je REM izgubio moralni kredibilitet i profesionalni integritet.
"REM je apsolutno izgubio moralni kredibilitet i profesionalni integritet, otvoreno odbija da radi u skladu sa Zakonom o elektronskim medijima, da postupa po službenoj dužnosti, da vrši nadzor rada emitera i da se stara o doslednoj primeni ovog zakona, koji, pored ostalog, nalaže da su emiteri obavezni da u toku predizborne kampanje registrovanim političkim strankama, koalicijama i kandidatima obezbede zastupljenost bez diskriminacije. 
Pokret je dodao da je Vučić uzurpirao državne institucije i zabranio formiranje Nadzornog odbora, odnosno jedinog tela koje bi u izbornom procesu moglo da ukazuje na nepravilnosti, kao i da je okupirao medije i opozicionim kandidatima oduzeo sva prava.
"Uzimajući u obzir i činjenicu da su birači svakodnevno izloženi stravičnim pritiscima, pretnjama, zastrašivanju i primoravanju da svoju podršku daju Vučiću, a da oni koji se usude da iznesu bilo kakvu kritiku na račun vlasti dobijaju otkaz, jasno je da izbori neće biti regularni i da je u toku izborna krađa", navodi se u saopštenju.
Pokret Dveri pozvao je građane da ne "podležu pretnjama, medijskim pritiscima i obmanama, da misle svojom glavom i da se ne boje da izaberu da žive kao ljudi.
Pozivamo građane da ne podležu pretnjama, medijskim pritiscima i obmanama, da misle svojom glavom i da se ne boje da izaberu da žive kao ljudi. Glas za Obradovića je glas za slobodnu i nezavisnu Srbiju, za slobodne i zaštićene građane, za pravnu i uređenu državu, za jake institucije, za budućnost naše dece i naše otadžbine", zaključuje u svom saopštenju Srpski pokret Dveri.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vulin: Pobediće kandidat uspravne Srbije, nikad više DOS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Mar.2017

Pokret Socijalista održao je večeras izbornu konvenciju na Vračaru, na kojoj je lider tog pokreta Aleksandar Vulin izrazio uverenje da će na predsedničkim izborima pobediti kandidat "uspravne i slobodne Srbije" Aleksandar Vučić, a članove PS pozvao da budu "uporni i tvrdoglavi" u borbi da se...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.