Dveri: Vučić mora da povuče predlog da Ana Brnabić bude premijer

Izvor: RTS, 18.Jun.2017, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dveri: Vučić mora da povuče predlog da Ana Brnabić bude premijer

Pokret Dveri zatražio je od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da povuče mandat za sastav vlade koji je poverio Ani Brnabić i ponovio da poslanici tok pokreta neće u parlamentu podržati njen izbor.
Posle sednice Glavnog odbora Dveri, saopšteno je da se predlogu da Ana Brnabić bude premijer protivi većina građana Srbije, pa čak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i deo vladajuće koalicije, zbog čega bi Vučić morao da povuče predlog ili da ga parlament ne prihvati.
"Niti jedan glasač Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije na izborima nije glasao za izbor Ane Brnabić za predsednika vlade. Kakva je to SNS najveća stranka u Srbiji ako nema dobrog kandidata za predsednika vlade", navodi se u saopštenju.
Dveri su posebno kritikovale ideju o vladi s dva premijera, gde bi Ana Brnabić bila zadužena za ekonomski deo, a Ivica Dačić za politički.
"To bi praktično bila vlada bez premijera u kojoj bi premijer bio predsednik Aleksandar Vučić lično. Aleksandar Vučić je imao priliku da bude predsednik vlade i pobegao je sa tog mesta, iako je pre samo nepunih godinu dana u višesatnom ekspozeu dao mnoga obećanja koja su trebalo da budu ostvarena do 2020. godine", navele su Dveri.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Slučaj "Brnabić": Glatka većina, gusto ili izbori?

Izvor: B92, 19.Jun.2017, 10:53

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poverio je mandat za sastav nove vlade ministarki Ani Brnabić, što je izazvalo oprečne reakcije i u vladajućoj koaliciji...Deo koalicije okupljene oko SPS, koja je najveći partner naprednjaka i njihove koalicije u prethodnih pet godina najavio je da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.