Izvor: JUGpress.com, 10.Apr.2020, 14:51

Dveri: Vučić je dolaskom u Niš prekršio zakone i propise koje je donela država čiji je predsednik

NIŠ

Niška organizacija Srspkog pokreta Dveri smatra da je današnjim dolaskom u Niš koji je jedno od najvećih žarišta virusa KOVID19 da lično uruči paket medicinske opreme Kliničkom centru u Nišu, Aleksandar Vučić, kao potencijalni rezervoar virusa ugrozio zdravlje svih zaposlenih, članova Štaba za vanredne situacije, novinara ali i svih Nišlija i Nišlijki sa kojima je bio u kontaktu.

Dva kamiona medicinske >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << opreme plaćena novcem svih građana Srbije bila su hitno potrebna Nišu koji je centar pandemije virusa, ali je oprema stajala u magacinu samo da bi Aleksandar Vučić paket pomoći uručio lično, i time nastavio svoju promotivnu kampanju započetu u Novom Pazaru.

Ovim ponašanjem je Aleksandar Vučić u službu sopstvene predizborne kampanje stavio zdravlje i živote svih Nišlija, prekršio zdravstvene propise i odluke Kriznog štaba za suzbijanje epidemije o obaveznoj izolaciji usled bolesti člana najuže porodice, a svojim dolaskom u Niš povredio je i član 248 Krivičnog zakonika kojim je propisana kazna zatvora od tri godine za nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Dok se Niš se priprema za najduži policijski čas, dok se broj obolelih i preminulih Nišlija povećava, dok sve veći broj lekara i zdravstvenih radnika u Nišu na prvoj liniji borbe sa virusom oboljeva i umire, dok je za penzionere propisana nastroža izolacija, a vernicima uskraćeno pravo na posetu hramovima u vreme Vaskršnjih praznika, predsednik Vučić je svojim dolaskom u Niš prekršio i krivično-pravne i zdravstvene propise i mere države koju predstavlja, ali sve norme čovečnosti.

Srpski pokret Dveri poziva Nišlije da ovu posetu Aleksandra Vučića nikada ne zaborave”, navodi se u saopštenju koje potpisuje predsednik Gradskog odbora SP Dveri Niš Tamara Milenković Kerković.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.