Dveri: Ukinuti AP Vojvodinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2012, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dveri: Ukinuti AP Vojvodinu

NOVI SAD -

Pokret Dveri zauzeo se danas za ukidanje Autonomne Pokrajine Vojvodine, uz ocenu da je ona politički i ekonomski "štetna" i izvor mogućeg "separatizma" u Srbiji.

Dveri su u saopštenju ocenile da je AP Vojvodina "komunistička tekovina mrtve Jugoslavije" i dodale da Vojvodina nije ništa drugo nego "severna Srbija".

"Onoga časa kada je ostvareno pridruživanje srpskih oblasti Srbiji, Vojvodina je izgubila svaki smisao postojanja kao Vojvodina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i postala je severna Srbija, samo jedan od delova države Srbije", piše u saopštenju.

Ocenjuje se da je "titoistički koncept razbijanja srpskih zemalja na komade i izgradnje novih državolikih identiteta na vekovnim teritorijama srpskog naroda", aktuelizovao pitanje Vojvodine.

"Mnogi su decenijama tvrdili da odvajanje Crne Gore od Srbije nije moguće, a Crna Gora je danas nezavisna i antisrpska tvorevina. Ti isti sada kažu da je takvo nešto nemoguće da se dogodi u Vojvodini. Šta nam je činiti pre nego se neki vojvođanski političari jedno jutro probude sa željom da postanu Milo Đukanović?", piše u saopštenju.

Ocenjuje se da nikome u "severnoj Srbiji" ne treba autonomija Vojvodine jer ona predstavlja samo dodatnu administraciju, udvajanje birokratije i vlasti.

"Jedini zdravorazumski politički odgovor glasi: ukinuti autonomiju Vojvodine kao izvor svakog separatizma. Srbiji nisu potrebne ni stare ni nove autonomije i regioni, već jaka unitarna država i jake lokalne samouprave, između kojih nam nisu potrebni posrednici", piše u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Autonomija Vojvodine nije "sveta krava"

Izvor: Vesti-online.com, 26.Sep.2012

Danas je u Novom Sadu održana konferencija za medije pokreta Dveri na kojoj je predstavljena nova kampanja Dveri u severnoj Srbiji pod nazivom "Kome treba autonomija Vojvodine"... ..Ukinuti autonomiju: Predstavnici novosadskog ogranka "Dveri".. .. ..Na konferenciji su govorili: Milorad Crnjanin,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.