Dveri: Strane kompanije isisavaju kapital iz Leskovca

Izvor: juGmedia, 31.Jul.2013, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dveri: Strane kompanije isisavaju kapital iz Leskovca

LESKOVAC – Član rukovodstva Pokreta Dveri Predrag Mitrović izjavio je danas da nekoliko stranih kompanija u Leskovcu isisavaju kapital preko povezanih firmi, enormnih iznosa za konsultantske usluge, kupovinu ili održavanje softvera.

Mitrović je na konferenciji za novinare apostrofirao četiri firme: “Džinsi Srbiju”. “Sonder duks”, “Falke” i kompaniju “Zdravlje Aktavis”, koje su u prošloj >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << godini iskazale ukupan gubitak od preko 311 miliona dinara.

On je na primeru “Falkea” naveo da se za tri godine osnivački kapital od 415.9 miliona dinara smanjio na 77,5 miliona, te da je iz Srbije “isisano” 338,4 miliona dinara.

“Nameće se mišljenje da je iskazivanje finansijskih pokazatelja u Srbiji luksuz i da su ‘pametni’ strani menadžeri i domaći, dobro plaćeni, direktorčići mnogo mudriji i sposobniji u izigravanju propisa države Srbije, ali i interesa njenih građana, nego što se moglo čak i pretpostaviti”, ocenio je Mitrović.

Očekivanja Leskovčana, rekao je, izigrana su od privrednih subjekata koji su trebalo da budu – shodno publicitetu, beneficijama i privilegijama, perjanica privrednog razvoja.

“Ima li nekog u državi Srbiji i gradu Leskovcu, od državnih organa, poreske uprave, predstavnika vlasti, sindikata, Komore, Ekonomskog saveta grada, ili onih koji su ih doveli – da stisne petlju  i da se osim biranim rečima obrati poslovodstvima ovih kompanija i zatraži pojašnjenja  u vezi iskazanih finansijskih poslovnih rezultata, statusa radnih mesta, broja otpuštenih radnika, promene delatnosti preduzeća i zloupotrebe imovine preduzeća”, pitao je Mitrović.

Prema njegovim saznanjima, u “Zdravlju” je u “najavi” još “šesdesetak otpuštanja”.

 (Kraj) mil

 

 

 
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.