Dveri: Stanje u školama alarmantno

Izvor: Beta, 03.Maj.2023, 12:23

Dveri: Stanje u školama alarmantno

Pokret Dveri saopštio je danas, povodom pucnjave u Osnovnoj školi na Vračaru u Beogradu u kojoj je ubijeno devet osoba i sedam ranjeno, da "insistira na prevenciji nasilja i sprečavanju uzroka, a ne lečenju posledica", kao i da traži zabranu rijaliti programa i promocije bilo kakvog nasilja."Tuga zbog izgubljenih života i saučešće porodicama ne sme i ne može biti dovoljno. I da li ponovo zvati Кristijana Golubovića u neku školu da se fotografiše, snima spot, obuči ih da rukuju oružjem?! Кo je onda kriv za ovo što se dešava? Svi mi odrasli, koji smo dozvolili ovakvu degradaciju društvenih vrednosti i to da sav šljam ispliva na vrh", navodi se u saopštenju.Kako je ranije saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, u pucnjavi koja je prijavljena jutros u 8.40 sati u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubijeno je osmoro dece i radnik obezbeđenja, dok su šestoro dece i jedan nastavnik škole ranjeni i trenutno su zbrinuti u Urgentnom centru i Tiršovoj.Učenik ove škole K. K. (14) koji se sumnjiči da je izvršio ovaj zločin pronađen je i uhapšen u školskom dvorištu.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dveri o pucnjavi: Svi mi odrasli smo krivi za ovakvu degradaciju vrednosti

Izvor: Radio 021, 03.Maj.2023

Predsednica saveta Dveri za obrazovanje i nauku Gordana Marinković Savović poručuje da je bitno insistirati na prevenciji nasilja i sprečavanja uzroka, a ne lečenje posledica.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.