Dveri: Srbiji potrebna porodična vlada

Izvor: RTS, 14.Sep.2016, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dveri: Srbiji potrebna "porodična" vlada

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da je LGBT zajednica zaštićena Ustavom i zakonom, da ne vidi svrhu "paradiranja" seksualnom opredeljenjem, te da bi vlada trebalo da podržava rađanje i bori se protiv bele kuge.
Obradović je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da pripadnici LGBT imaju sva prava zagarantovana >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ustavom i zakonom, ali da se Dveri protive promociji seksualne orjentacije u državnim institucijama, ministarstvima, centrima za socijalni rad, udžbenicima...
Ocenio je da je Srbiji potrebna vlada koja daje podršku rađanju i mladim parovima, koja se bori protiv "bele kuge" i želi "prirodnu porodicu", a ne, kako je rekao, "gej frendli" vlada Aleksandra Vučića.
"Vladi nisu bitne desetine hiljada porodica koje imaju kredite u švajcarskim francima, ni žene poljoprivrednice koje ne mogu da ostvare nikakvo pravo kad odu na trudičko i porodiljsko, već da LGBT zajednica ostvari još prava, a i sada imaju sva prava po Ustavu i zakonu i nema više razloga da se priča o toj temi", rekao je Obradović, koji je dodao da je seksualna orjentacija svačije pravo.
Obradović je najavio i konferenciju Svetskog kongresa porodica koja će biti održana u subotu, 17. septembra i pozvao građane da tog dana u 14:30 sa decom dođu ispred zgrade skupštine u Ulici kralja Milana u Beogradu, kako bi zajedno predali zaključke kongresa predstavnicima vlade.
Parada ponosa zakazana je za nedelju, 18. septembar.
Pogledaj vesti o: Bela kuga

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.