Dveri: Sramni napadi Milana St. Protića na episkopa Irineja i patrijarha Porfirija

Izvor: Beta, 09.Apr.2023, 16:34

Dveri: Sramni napadi Milana St. Protića na episkopa Irineja i patrijarha Porfirija

Pokrajinski odbor Dveri za Vojvodinu kritikovao je danas istoričara i bivšeg ambsadora Srbije Milana St. Protića zbog "napada" na patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija i episkopa bačkog Irineja."Ti napadi samo su dokaz koliko je zapadna agenda preko svojih istomišljenika rešila da potčini sve, pa i SPC", ocenile su Dveri u saopštenju.Iz pokreta su ocenili da je Milan St. Protić "ranije pamćen po izvanrednim emsijama o istoriji srpskog naroda", a da se sada "stavio u službu zapadnih interesa".Dveri su ocenile da su Irinej i Porfirije "napadnuti od NATO lobista zbog osude antihrišćanskog delovanja i nasilja prema Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi od strane lažne Pravoslavne crkve Ukrajine i režima u Kijevu".Istoričar Milan St. Protić ranije je komentarisao navode patrijarha SPC i episkopa bačkog povodom rata u Ukrajini i ocenio da je "vladika zaboravio da je vladika" i da crkveni velikodostojnici u Srbiji u poslednje vreme "više vole da se bave politikom nego verom".

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Milan St. Protić vs. Irinej: Vladika koji je zaboravio da je vladika i kauboj-cirkusant

Izvor: Radio 021, 10.Apr.2023, 09:37

Izjava episkopa bačkog Irineja o ratu u Ukrajini izazvala je brojne komentare. Povodom jednog od njih, koji je dao Milan St. Protić, oglasila se i Eparhija bačka.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.