Dveri:Sprema se vojvođansko proleće

Izvor: B92, 06.Nov.2012, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dveri:Sprema se vojvođansko proleće

Novi Sad -- Pokret Dveri saopštava da se priprema "vojvođansko proleće", tj. da su u pokrajini u toku aktivnosti na odvajanju Vojvodine od Srbije.

Zbog toga je, kako tvrdi ova partija, formirana organizacija "Vojvođanski otpor". Dveri su u saopštenju navele da je "Vojvođanski otpor" trenutno aktivan na internetu i da je promovisao i "Priručnik za pružanje građanskog otpora", koji sadrži uputstva kako "minirati" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << institucije Srbije u Vojvodini.

"U priručniku je moguće naći uputstva za izbegavanje poreza, plaćanje računa, provociranje policijskih službenika, šifrovano pisanje i konspirativno organizovanje. Naročito je istaknuta finansijska podrška stranih centara moći", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se u priručniku spominje "vojvođanska crkva", "vojvođanska republika" i ocenjuje da je u pitanju "politički ekstremizam koji teži stvaranju unitarne vojvođanske nacije".

Dveri su zatražile od bezbednosnih službi da u najhitnijem roku procesuiraju pomenute aktivnosti i najavile da će "još snažnije" nastaviti kampanju za ukidanje autonomije Vojvodine.

Dveri su uz saopštenje dostavile i sporni "priručnik", u kojem je kao simbol "vojvođanskog otpora" prikazana pesnica u čijoj se pozadini vijore zastave Vojvodine. "Priručnik" počinje sloganom "Sloboda za Vojvodinu!".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dveri: Sprema se vojvođansko proleće

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2012

NOVI SAD -..Pokret Dveri saopštio je danas da se priprema "vojvođansko proleće", odnosno da su u pokrajini u toku aktivnosti na odvajanju Vojvodine od Srbije, zbog čega je navodno formirana organizacija "Vojvođanski otpor"...Dveri su u saopštenju navele da je "Vojvođanski otpor" trenutno aktivan...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.