Dveri: Obradoviću pretili smrću nakon duela sa Šešeljem

Izvor: B92, 25.Feb.2018, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dveri: Obradoviću pretili smrću nakon duela sa Šešeljem

Beograd -- Pokret "Dveri" saopštio je da su predsednik te partije Boško Obradović i njegova porodica dobili pretnje smrću na društvenim mrežama.

Kako navode, pretnje smrću su počele nakon televizijskog duela koji je Obradović imao sa liderom Srpske radikalne stranke Vojislavom Šešeljem.

"Dveri" su navele da su pretnje na društvenim mrežama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prijavile Odeljenju za borbu protiv visokotehnološkog kriminala MUP-a Srbije i pozvale nadležne organe da hitno reaguju.

"Oštro osuđujemo ovakav način crtanja meta i pretnji političkim neistomišljenicima, jer smatramo da Srbija treba da bude zemlja u kojoj svako može slobodno da izrazi svoje stavove. Pozivamo sve političke aktere i širu javnost da osude ovakvo ponašanje simpatizera Vojislava Šešelja i da pokažu solidarnost s predsednikom Dveri, jer ovakvim pretnjama nije mesto u demokratskom društvu", navodi se u saopštenju.

Ta partija je navela da nakon nedavnog ubistva lidera Građanske inicijative SPD Olivera Ivanovića niko ko se ozbiljno bavi društvenim aktivizmom "nije bezbedan u ovakvom sistemu".

Kako je izgledala debata Obradovića i Šešelja, pročitajte - OVDE.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.