Dveri: Nogo ostaje poslanik, kritike SNS

Izvor: Mondo, 26.Okt.2018, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dveri: Nogo ostaje poslanik, kritike SNS

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je Srđan Nogo podneo ostavku na mesto člana Predsedništva Dveri, ali da će ostati poslanik te organizacije. Zorana Mihajlović: Nastavak politike nasilja

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Obradović je novinarima na skupu Saveza za Srbiju rekao da će Nogo ostati poslanik i da su neke reči koje je izgovorio bile neprimerene, ali da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << tema bila primerena.

Obradović je dodao da se tema posledica migrantske krize, o kojoj je Nogo govorio, kada je rekao da treba vešati premijerku Anu Brnabić ako potpiše Dablinski sporazum, "gura u zapećak", a da je to jedna od najaktuelnijih tema u Evropi.

Ovu odluku Dveri komentarisala je potpredsednica Vlade i članica predsedništva SNS Zorana Mihajlović.

Ona kaže da su odbijanjem da sa mesta poslanika u Narodnoj skupštini smeni Srđana Noga, koji javno preti vešanjem premijerke Ane Brnabić i ubistvom predsednika Aleksandra Vučića, stranka Dveri i njihov lider Boško Obradović još jednom pokazali da istinski nemaju nameru da se odreknu politike nasilja i javnih pogubljenja političkih protivnika.

Ona je, u saopštenju, dodala da je kozmetičko kažnjavanje funkcionera Dveri, koji je smenjen sa navodnog mesta u stranci, samo još jedan neuspeli pokušaj da se sakrije ono što čitava Srbija vidi.

"A to je da Boško Obradović, njegova stranka i opoziciona koalicija Savez sa Srbiju, čije su Dveri vodeća partija, pokazuju da su im nasilje i mržnja jedini program. Ovo je još jedan dokaz kako bi se svi oni u slučaju da dođu na vlast ponašali prema svima koji ne dele njihove političke stavove", istakla je Mihajlovićeva.

A Nogo kaže: Ako sam kriv neka me hapse!

Nogo je pre nekoliko dana rekao da bi predsednik i premijerka Srbije, Aleksandar Vučić i Ana Brnabić, "trebalo da budu obešeni na Terazijama" ako je iz Beograda potpisan Dablinski sporazum sa EU o migrantima.

"Da vešate i silujete nećete moći"

Obradović se dan nakon sporne izjave ogradio od Noga, napominjući da je on na neprikladan i neprimeren način govorio o jednoj bitnoj temi i naglasio da politika Dveri nije pozivanje na nasilje i vešanja.

Više javno tužilaštvo pokrenulo je prošle nedelje predistražni postupak zbog pretnji koje je poslanik Dveri uputio Vučiću i Ani Brnabić.

Tužilaštvo pokrenulo postupak protiv Noga

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Obradović: Nogo ostaje poslanik

Izvor: RTS, 26.Okt.2018

. Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da je Srđan Nogo podneo ostavku na mesto člana Predsedništva Dveri, ali da će ostati poslanik tog pokreta.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.