Dveri: LGBT vređaju verska osećanja

Izvor: B92, 01.Okt.2012, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dveri: LGBT vređaju verska osećanja

Beograd -- Pokret Dveri smatra da LGBT aktivisti vređaju verska osećanja građana izložbom fotografija na kojima je Isus Hrist predstavljen kao transvestit.

To, kako se ističe, ne vređa samo verska osećanja pravoslavnih hrišćana kao dominantne verske populacije u Srbiji, nego i svih tradicionalnih religija i verskih zajednica.

"LGBT aktivisti ovim poslednjim u nizu agresivnih i drskih gestova, vredjaju najdublja religiozna osećanja gradjana naše države. Videvši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ove fotografije, jasno se može videti antiverski duh ovih lažnih pobornika za ljudska prava. Pod vidom slobode umetničkog izražavanja oni sprovode bezočno vredjanje verskih osećanja", navodi se u saopštenju Dveri.

Umetnička sloboda, kako dodaju "Dveri", "prestaje kada se vređaju nacionalna, religiozna i verska osećanja drugih ljudi".

"Odlučno se zalažemo protiv svakog nasilja na verskoj i nacionalnoj osnovi. Smatramo da je Srbija država u kojoj svi zaslužuju da dostojanstveno i slobodno žive bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost", navodi se u saopštenju.

"Sporna" izložba fotografija švedske umetnice Elizabete Olson Valin pod nazivom "Eče Homo" biće održana 3. oktobra u Beogradu u okviru "Nedelje ponosa". S druge strane, organizatori tvrde da je neće otkazati, iako premijer Srbije apeluje na to.

Kako saznajemo, o izložbi, kao rizičnoj, organizatori su razgovarali i sa predstavnicima policije, ali je dogovoreno da se poveća bezbednost učesnika, dok o eventualnom otkazivanju nije bilo ni reči.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dveri: LGBT vređa verska osećanja građana - Isus Hrist predstavljen kao transvestit!

Izvor: S media, 01.Okt.2012

LGBT aktivisti vređaju verska osećanja građana Srbije izložbom fotografija u okviru "Nedelje ponosa" na kojima je Isus Hrist predstavljen kao transvestit u ženskim cipelama a Bogorodica kao lezbejka, smatra pokret "Dveri"...To, kako se ističe, ne vređa samo verska osećanja pravoslavnih hrišćana...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.