Deo opozicije i danas u skupštinskom holu

Izvor: RTS, 13.Feb.2019, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deo opozicije i danas u skupštinskom holu

Poslanici dela opozicije koji bojktuju rad parlamenta u plenumu kažu da je jasan dokaz da je cilj "besmislenih amandmana" koje podnose poslanici vlasti, kako bi onemogućili opoziciju da govori, to što danas nema takvih amandmana. Poslanici Narodne stranke i SZS zahtevaju hitnu i neopozivu ostavku predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković.
Konferenciju za novinare u Skupštini Srbije na kojoj je to konstatovano >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u holu skupštine održali su Goran Ćirić (DS), Dragan Veselinović (Dveri), Đorđe Vukadinović (Nova Srbija - Pokret za spas Srbije), Tatjana Macura (Stranka moderne Srbije), Jovan Jovanović (Klub samostanih poslanika), Dijana Vukomanović (Narodna stranka).

Oni su takođe rekli da su među poslanicima SNS koji su podneli zahtev za održavanje vanredne sednice koja je u toku, Vesna Rakonjac i Željko Sušec, koji su, kako navode, još pre nekoliko meseci podneli ostavke na poslanička mesta. 
U međuvremenu, poslanici Narodne stranke i Saveza za Srbiju zahtevaju hitnu i neopozivu ostavku predsednice Skupštine Maje Gojković jer je zahtev za održavanje vanredne sednice parlamenta "falsifikat sa potpisima ljudi koji više nisu poslanici", saopštio je potpredsednik Narodne stranke i poslanik Miroslav Aleksić. 
"Na zahtevu za sednicu su i potpisi Vesne Rakonjac i Željka Sušeca, koji više nisu poslanici vladajuće koalicije, jer su podneli ostavke", navodi su u Aleksićevoj pisanoj izjavi. 
Inače, Đorđe Vukadinović kaže da smo "imali fantomske amandmane, sad imamo i fantomske poslanike" i dodaje da su poslanici vlasti u proseku podnosili oko 400 amandmana na prve članove zakona koji bi se našao prvi na dnevnom redu, kako opozicija ne bi mogla da učestvuje u radu. 
To što ih sada nema, kaže Vukadinović, pokazuje "da oni znaju šta su radili".
Vukadinović je rekao da bojkot parlamenta ne odgovara ni vlasti i smatra da je to i njima jasno, samo, kako kaže, ne žele da priznaju grešku, jer im je takav "politički mentalni sklop".
"Bojkot nije sam sebi svrha, već sredstvo da bi se parlament i politički život u Srbiji vratio, ako može u normalu. Nisam optimista, ali treba verovati i treba se boriti da tako bude", rekao je Vukadinović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.