Izvor: JUGpress.com, 04.Jun.2021, 17:44

DVERI U NIŠU: Zalažemo se ekonomski patriotizam, očuvanje KiM-a u sastavu Srbije i tradicionalnu porodicu

NIŠ

                        Srpski pokret Dveri započeo je predstavljenje prdizbornog programa Nišlijama kroz promociju takozvanog Zelenog patriotizma. Reč je o borbi za zdrav vazduh, vodu, zemlju i hranu, istakao je predsednik pokreta, Boško Obradović.

                        Jedna od akcija u okviru trodnevne posete predsednika Srpskog pokreta Dveri, Boška >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Obradovića Nišu, bila je akcija čišnjenja nišavskog keja kako bi se, kako napominje, istakla važnost borbe za zdravu životnu sredinu. Predizborni program Dveri pored ekološkog patriotizma, čine borba za očuvanje KiM u sastavu Srbije, aktivna politika očuvanja tradicionalne porodice i unapredjenje ekonomije, ističe Obradović.

                       “Zalažemo se i za ekonomski patriotizam, podrška domaćoj poljoprivredi umesto  aktuelne podrške stranim kompanijama sa kojom nismo saglasni.Mi smatramo da na prvom mestu treba da dođe podrška domaćem proizvođaču i domaćem preduzetniku računajući i privrednika i poljoprivrednika. I to je nova i potpuno suprotna ekonomska politika za koju se mi zalažemo u odnosu na aktuelnu vlast”, kazao je Boško Obradović.

                       Naglasio  je da je važna politička  tema i  zaštita životne sredine.

                      “Borba za zdrav vazduh, vodu i zemlju i hranu jedno od najvažnijih političkih pitanja u 21 veku.Zato u  našem proglasu promena sistema sigurnost za sve upravo je  zeleni patriotizam jedana od pet najvažnijih tačaka”, istako je Obradović.

                    Konačno ono po čemu  kampanja Dveri i nosi ime  to je promena sistema.

                    “To je peta tačka koja govori da nije dovoljno više samo smena vlasti jer su se razne vlasti menjale ovih 30 godina ali je taj korumpirani sistem ostajao isti. Pored smene aktuelne vlasti nama treba i promena kompletnog  korumpiranog političkog sistema. To znači  odgovornost za sve one koji su učestvovali u bilo kakvom kršenju Ustava ili pljački  građana Srbije u prethodnih 30 godina. Kada to kažem onda jasno  kažem da se to odnosi i na sadašnju u na sve bivše vlasti.Moja poruka je, i na njoj najviše insistiram da oko ovih pet  tačaka mogu da se ujedine sve patriote Srbije. Ovo je program koji je iznad podele na monarhiste i republikance, na levicu i desnicu, čak i iznad podele na vlast i opoziciju. Duboko sam uveren da ovih pet tačaka može da potpiše većina birača i vladajućih  stranaka jer je ovo program koji vodi ujedinjenju svih patriota a to je ono što je nama danas potrebno. Nama više podele, raskoli, sukoba, mržnje među građanima Srbije, posebno nama patriotima koji volimo ovu zemlju, oni nisu potrebni. Nama  je potrebno ujedinjenje patriota. Zašto se ne bi smo ujedinili oko stvari sa kojima se slažemo”, istako je Obradović.

                    Gradska organizacija pokreta Dveri iz Niša otvorila je problem spalionice otpada, čija je izgradnja najavljena.

                    “Pre nako vreme gradonačelnica je sa ministrom građevine i ministarkom za zaštitu životne sredine najavila da će u Nišu biti  u okviru kineskog programa  i kredita biti napravljena spalionica otpada. Ovde imamo sve parameter ali mi ne znamo koliko će to da košta gražane Srbije. Postavljam i pitanje koliko će koštati spalionica jer ono što  je ministar građevine najavio a to je 120 miliona dinara to je  dva i tri puta veća cena nego spalionice na svetskom tržištu a imamo uvid u tu dokumentaciju”, kazala je  Tamara Milenković Kerković, potpredsednica Srpskog pokreta Dveri.

                    Grad nije dovoljno uložio sredstava  za unapredjenje sistema odlaganja otpada u Gradu, dodaje Kerkovićeva.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.