DSS i Dveri: Izručenje bi Šešelja odvelo u smrt

Izvor: Mondo, 03.Apr.2015, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS i Dveri: Izručenje bi Šešelja odvelo u smrt

Demokratska stranka Srbije (DSS) i pokret Dveri upozorili su danas da bi vraćanje lidera Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja u pritvor u Shevenigenu, bio "koban potez koji bi ga odveo u brzu i tešku smrt".

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Dodali su da bi postupanje po nalogu Haškog tribunala predstavljalo narušavanje časti i dostojanstva srpskog naroda i srpske države.

"Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << (Aleksandar), naravno može da se ponižava do mile volje, ali to ne sme da čini u ime naroda i države koje predstavlja", navodi se u zajedničkom saopštenju DS S-a i pokreta Dveri.

Žalbeno veće Haškog tribunala raspravnom veću koje je sudilo Šešelju u ponedeljak je naložilo da "odmah opozove odluku o Šešeljevom privremenom oslobađanju i naredi mu da se vrati u pritvor".

U konačnoj odluci, na koju se ne može uložiti žalba, apelaciono veće je ocenilo da je Šešelj svojim izjavama da se neće dobrovoljno vratiti s privremene slobode na izricanje presude u Hagu, prekršio uslov za privremeno oslobađanje.

Šešelja, optuženog za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, 1991-93, prvostepeno veće je na privremenu slobodu pustilo u novembru prošle godine.

Tribunal ga je, 12. novembra prošle godine, pustio iz humanitarnih razloga, radi lečenja od tumora.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.